Ništa od Uskrsne priče na Salajlandu, ukrasi na novim lokacijama!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ČAZMA – Nakon što tijekom adventa prvi put nakon dugo godina nije održana Božićna priča obitelji Salaj, najposjećenija turistička manifestacija u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, istu sudbinu dočekala je već drugu godinu za redom i njezina uskrsna inačica. Naime, iako je Stožer civilne zaštite dozvolio održavanje manifestacije, ali uz nazočnost maksimalno 25 ljudi, na imanju su zaključili kako im to nije isplativo te su donijeli odluku da vrata Salajlanda i ovih blagdana ostanu zaključana. Ipak, svojim posjetiteljima odlučili ipak priuštiti malo svoje jedinstvene blagdanske čarolije.

-Dio ukrasa s imanja smo preselili u središte Čazme i Vrbovca pa tako ondje građani mogu razgledati naše piliće, zečeve, pjetliće, lampice i druge uskrsne simbole – kazala nam je Marina Mikulin sa Salajlanda.

Inače, Uskrsna priča je do početka pandemija doživjela svojih osam izdanja, a tijekom posljednjeg, 2019. godine, na imanju obitelji Salaj zasvijetlilo je 40 tisuća pisanica. Postavljene su i prigodne blagdanske instalacije od slame, a posebno atraktivan bio je prikaz Isusova groba. Organizirane su i brojne aktivnosti za posjetitelje, posebice za najmlađe, poput radionica i potraga za pisanicama za najmlađe.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!