Francuzi Grubišnopoljcima darovali vatrogasno vozilo

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

GRUBIŠNO POLJE – Javna vatrogasna postrojba Grubišno Polje od danas je bogatija za jedno tehničko vozilo. Grubišnopoljskim vatrogascima darovala ga je Elektrana Grubišno Polje d.o.o., u vlasništvu francuske grupacije Akua Energy. Stoga su na svečanoj predaji vozila, uz zapovjednika JVP Grubišno Polje Vitomira Pintarića i direktora Elektrane Laurenta Sessu, bili i francuski veleposlanik u Hrvatskoj Gaël François Veyssiere, ataše za unutarnju sigurnost Stéphane Tijarodvić, njegov zamjenik Ivan Nakov, a pridružili su im se i grubišnopoljski gradonačelnik Zlatko Mađeruh, saborski zastupnik Miro Totgergeli, prvi čovjek Civilne zaštite Damir Trut  i drugi ugledni gosti.

Grubišnopoljski i francuski vatrogasci i ranije su surađivali, a direktor grubišnopoljske Elektrane kazao je kako je već neko vrijeme razmišljao o tome kako pomoći gradu u kojem trenutno živi. U razgovoru s grubišnopoljskim vatrogasnim zapovjednikom Pintarićem rodila se ideja o novom vozilu.

-Riječ je o vrlo specifičnom vozilu jer je ono ‘all in one’. Drugim riječima, tim vozilom dvije osobe mogu ići samostalno po terenu i rješavati nesreće, bilo da je riječ o požaru na vozilima, izvlačenju ozlijeđenih osoba i sl. U Francuskoj se kaže kako mali pokloni rađaju velika prijateljstva, a nadam se da će ovaj veliki poklon rezultirati još većim prijateljstvom – kazao je Sessa.

Da je prijateljstvo već neupitno, zaključio je grubišnopoljski gradonačelnik Zlatko Mađeruh koji je zahvalio na brizi za Grubišno Polje te izrazio zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom koja je, naglasio je, nadišla hrvatske okvire.

-Ovdje se proizvodi energija iz obnovljivih izvora. Ova energana privlači poduzetnike iz Europske unije i otvorila nam je neka nova vrata pa tako pregovaramo o suradnji s poduzetnicima iz Nizozemske i Bavarske – kazao je Mađeruh, zahvalivši i na donaciji novog vatrogasnog vozila.

Francuski veleposlanik također je pozdravio ovu inicijativu, naglasivši i dosadašnju dobru suradnju, koja se očitovala i nakon nedavnih potresa na Banovini, kada je Francuska također nesebično priskočila u pomoć Hrvatskoj.

Nakon svečanog potpisivanja ugovora o primopredaji vozila, grubišnopoljski vatrogasci pohvalili su se novim vozilom, održavši pokaznu vježbu izvlačenja unesrećenih iz automobila u prometnoj nesreći.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!