Očekujemo porast hospitaliziranih zbog Covida, bolnica je spremna za takav scenarij!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Posljednjih dana, pa i danas, Bjelovarsko-bilogorska županija bilježi porast u broju novozaraženih koronavirusom. Podsjetimo kako je danas potvrđeno 70 novozaraženih.

Za smještaj Covid bolesnika, u OB ima 140 bolesničkih kreveta od kojih su trenutno zauzeta 22, a tri pacijenta u težem su stanju, potvrdio nam je ravnatelj OB Bjelovar Ali Allouch, koji kaže kako je situacija, u usporedbi s posljednjim valom, puno bolja.

Provjerili smo i ima li ravnatelj ista razmišljanja kao glavna županijska epidemiologinja Vesna Grgić koja nam je u jučerašnjem intervjuu kazala kako, s obzirom na ranija iskustva, uskoro možemo očekivati povećan broj hospitaliziranih pacijenata, uključujući i onih na respiratoru.

– Slažemo se s doktoricom Vesnom Grgić, no bolnica je spremna na takav scenarij – poručuje Allouch.
Uz blagdan Uskrsa dolaze i obiteljska druženja pa su iz bolnice još jednom upozorili da se građani strogo pridržavaju propisanih epidemioloških mjera (higijena ruku, nošenje maski, distanca, bez okupljanja i boravka u zatvorenim prostorima) jer jedino se na taj način smanjuje širenje virusa među populacijom.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!