Nitko se ne usuđuje suprotstaviti Anamariji Blažević

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

PAKRAC – Za mjesec i pol Pakračani će imati priliku na lokalnim izborima ocijeniti prvi mandat svoje gradonačelnice Anamarije Blažević (HDZ). Bez obzira na to za koju se ocjenu odluče, sve je izglednije kako će im upravo ona grad voditi i tijekom iduće četiri godine. Naime, za sada je jedino ona najavila kandidaturu. U ostalim stranaka otvoreno priznaju da nemaju koga suprotstaviti aktualnoj gradonačelnici.

-Kao ni u Lipiku, ni u Pakracu nemamo članova koji bi bili zainteresirani i dovoljno kvalitetni kandidirati se za gradonačelnika. Radimo na listi za Gradsko vijeće i za sada je plan da na izbore idemo samostalno – kazao nam je predsjednik požeško-slavonskog SDP-a Mitar Obradović. Na prošlim izborima SDP je imao kandidata za gradonačelnika, njihov Zoran Krejči osvojio je 31,75 posto glasova.

Gotovo identičan odgovor SDP-ovom dobili smo i u Domovinskom pokretu. Kažu kako do izbora ne stignu pripremiti kandidata za gradonačelnika, no zato će biračima predstaviti listu za Gradsko vijeće, i to u suradnji s Mostom.

Sve izgledniji izostanak protukandidata uvelike će olakšati ovu izbornu utakmicu Anamariji Blažević, no priznaje kako bi ipak radije voljela da se ima s kime natjecati.

-Voljela bih imati protukandidata i bit će neobično ako ga zaista neću imati. Ipak je Pakrac grad i za očekivati je da će biti više onih koji će ga poželjeti voditi, napraviti neku promjenu. Sigurno je da će za mene kampanja biti lakša i jednostavnija ako protukandidata ne bude, no možda se još nešto promijeni. Do izbora još ima vremena – kaže pakračka gradonačelnica.

Na novu kandidaturu ona sama se odlučila, kaže, jer posla ima još jako puno.

-U ovom mandatu započeli smo brojne, i to velike projekte koje planiram završiti u narednom razdoblju. Osim toga, mislim da sam se u ove četiri godine dokazala radom i upornošću i mislim da sve što sam posljednje četiri godine radila priča priču sa sebe – kaže Blažević, koja je od prošle godine i saborska zastupnica. Taj angažman drži dodatnim plusom za Pakrac jer je sada bliže nego prije svim resorima o kojima ovisi i napredak samog Pakraca.

Njezina stranka, HDZ, imat će i vlastitu listu za Gradsko vijeće, i to samostalnu, kao i na ranijim izborima. U pobjedu ne sumnjaju, i na prošlim izborima osvojili su 53,79 posto glasova. Za eventualnu suradnju s ostalim strankama, kaže Blažević, spremni su nakon izbora.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!