Bajs: Ponosan sam na gradnju bolnice bez obzira na kaznenu prijavu protiv ravnatelja

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

-Svatko može podnijeti kaznenu prijavu protiv svakoga pa tako i zbog gradnje zgrade nove bolnice, kratko je odgovorio župan Damir Bajs na pitanje o „slučaju bolnica“ koji smo jutros objavili na našem portalu. Nije želio reći je li ga kontaktirao itko iz tijela zaduženih za provođenje istrage na temelju kaznene prijave koju je Ministarstvo zdravstva proslijedilo Državnom odvjetništvu RH.

Župan je na kraju svog drugog mandata predstavio uspjehe sebe i svoga tima. – Prije osam godina, kada sam preuzeo županiju od današnje oporbe, ona je bila na dnu po svemu: korištenju EU fondova, ulaganjima u školstvo i gospodarstvu u „crvenom“. Danas vodimo 120 EU projekata po čemu smo treći u Hrvatskoj, obnavljamo 50 škola po čemu smo drugi u RH, pohvalio se Bajs te posebno naglasio rast gospodarstva, povećanje broja poduzetnika i zaposlenih.

Na novinarsko pitanje osjeća li se odgovornim i za loše vođenje županije prije osam godina kada je i sam bio član vladajuće koalicije, odgovorio je da tada istina HSS bio s HDZ-om na vlasti, ali da je on istupio iz HSS-a.

Ne osvrčući se na moguća kaznena djela u gradnji bolnice, Bajs to ulaganje i ulaganje u liječnike drži najvećim uspjehom svoga mandata. – Gradimo bolnicu, potpisujemo ugovore s liječnicima, gradimo Centar kompetencija i želimo postati središte zdravstva u ovom dijelu Hrvatske, s 10 milijuna kuna pomogli smo zdravstvo u Covid-krizi, naglasio je.

Posebno je zadovoljan dovršetkom pruge Gradec-Sv. Ivan Žabno, koja je korak prema izvlačenju županije iz prometne izoliranosti, a istaknuo je i doprinos očuvanju istine i digniteta na Domovinski rat kroz sufinanciranje knjiga o ratu u zapadnoj Slavoniji te monografiju 105. brigade, čije je i sam pripadnik bio.

Konferencija za novinare naslovljena „Ispunjena obećanja župana Damira Bajsa“ uvod je u njegovu službenu kandidaturu za župana BBŽ. Na pitanje kada će je i službeno objaviti, samo je kratko dobacio: Uskoro.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!