D. Balja: Moja djeca su napustila Garešnicu, odlučio sam se kandidirati jer želim prekinuti taj trend!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

GAREŠNICA – Domovinski pokret je danas u Garešnici predstavio kandidate za gradonačelnika toga grada te načelnike dviju općina na nadolazećim lokalnim izborima. U utrku za čelno mjesto u gradu tako kreće Domagoj Balja, umirovljeni policajac i dragovoljac Domovinskog rata, inače otac petero djece. Upravo su mu ona, kaže, bila najveća motivacija za kandidaturu.

-Troje moje odrasle djece je odselilo iz Garešnice, a jedno od njih se sprema otići u Kanadu. Kao roditelja, to me boli. Nekad je Garešnica imala 14 tisuća stanovnika, danas nas je deset tisuća, a ako se ovaj trend nastavi, mi ćemo nestati ili se pretvoriti u starački dom. Svi stalno pričamo o iseljavanju, a sada je došlo vrijeme da netko to zaustavi – kaže Balja, dodajući kako su u središtu izbornog programa DP-a demografija i poduzetništvo.

-Vrijeme je da prestanemo mlade školovati samo za konobare i kuhare, da bi nakon toga svi otišli na more. Moramo ih učiti informatici i poduzetništvu, osigurati potpore za mlade obitelji i stvoriti im uvjete za ostanak – smatra Balja, dodajući kako će DP u Garešnici imati i vlastitu listu za Gradsko vijeće.

Slično razmišljaju i kandidati Domovinskog pokreta za načelnike Velikog Trojstva i Zrinskog Topolovca, Tomislav Bedeković i Nikola Ćibarić. Bedeković drži kako je došlo vrijeme da se 30 godina stara politika HSS-a u Velikom Trojstvu okonča.

-Ta je politika zastarjela, nema ideja koje bi se odnosile na mlade i razvoj gospodarstva. Na našoj listi za Općinsko vijeće naći će se uglavnom mlađi ljudi koji su se dokazali u privatnom sektoru i koji imaju ideje – kazao je Bedeković.

Njegov kolega Ćibarić pak ima sasvim konkretne planove za Zrinski Topolovac.

-Moj plan je urediti vodovodnu mrežu, mrtvačnice i ogradu na mjesnom groblju. Osim toga, kao predsjednik lokalnog Nogometnog kluba Zrinski, želim dodatno urediti sportske terene na području općine te što više mladih uključiti u sport – poručio je Ćibarić.

Novim kandidatima podršku su u Garešnicu stigli dati mnogi stranački kolege, među kojima je bila i kandidatkinja te stranke za bjelovarsko-bilogorsku županicu Dubravka Dragašević.

-Sretna sam što smo danas u Garešnici jer je upravo ovdje osnovan prvi ogranak Domovinskog pokreta u BBŽ. Osim toga, Garešnica slovi za mali grad koji je na začelju kolone gradova u BBŽ, zaboravljen od svih i drago mi je što smo danas ovdje spojili sjeverni i južni dio županije. Svakim danom nas je sve više i sve smo snažniji i nadam se da će nas stanovnici naše županije prepoznati kao novu političku snagu, iskrenu, snažnu i čvrstu, i da će glasati za nas – zaključila je Dragašević.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!