Veliko DA za novu bolnicu i veliko NE kriminalu u novoj bolnici!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Iz županijske organizacije HDZ-a BBŽ oglasili su se priopćenjem, vezanim uz prijavu protiv odgovornih u Općoj bolnici Bjelovar. Priopćenje koje potpisuje predsjednik županijskog HDZ-a Miro Totgergeli prenosimo u nastavku.

HDZ od najniže do najviše razine bezrezervno podupire gradnju bolnice u Bjelovaru. Za nas je ona jedan od glavnih prioriteta Bjelovarsko – Bilogorske županije.  Bolnicu treba što prije završiti i vjerujem da će budući novi župan, Marko Marušić iz redova HDZ-a, u suradnji s Vladom  završiti taj projekt u najkraćem roku.

Župan na odlasku, Damir Bajs, koji ju je započeo prije više od 10 godina imao je dobru volju, ali je očito zapeo u problemima, pa je bolnica koja je svima nama trebala biti radost, postala slučaj i pretvorila se u agoniju.

Četiri puta mijenjan je projekt, cijena gradnje je viša 60% od planirane, a umjesto iz EU fondova (kao što je to slučaj s bolnicom u Varaždinu) župan Bajs ju financira kreditima na teret sadašnje bolnice, odnosno građana naše županije.

Time se očito krši zakon, jer novcem koji država plaća bolnici za svakodnevnu medicinsku skrb nad pacijentima, župan Bajs otplaćuje kredite.

Bolnica još nije niti dovršena, a ovih dana doznajemo da se njome na žalost već bavi i USKOK.

Da zaključimo, veliko DA za novu bolnicu i veliko NE kriminalu u novoj bolnici.

Predsjednik ŽO HDZ-a BBŽ,

saborski zastupnik

mr.sc. Miro Totgergli


PODIJELI S PRIJATELJIMA!