Hrebak Bajsovoj vijećnici: Svaki bedak zna dignuti kredit, rado ću pokazati županu kako do EU novca!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Da su lokalni izbori blizu, vidi se po sve češćim okršajima političara na društvenim mrežama. Danas je tako na Facebooku ozbiljno zaiskrilo između bjelovarske vijećnice Mirjane Horvatić (Damir Bajs NL) i gradonačelnika Daria Hrebaka (HSLS), ispod njegove objave o HSLS-ovoj listi za Županijsku skupštinu. Mirjani Horvatić nije najbolje sjela Hrebakova poruka kako rad i transparentnost Grada treba preslikati na Županiju te mu je poručila da ne daje nova obećanja dok ne ispuni stara.

-Gradonačelniče, zaboravili ste da nismo izgradili nogometni stadion u Bjelovaru pune četiri godine, da nismo izgradili arhiv, da su Terme duboko pod zemljom, a dajete nova obećanja – napisala je Horvatić Hrebaku koji joj nije ostao dužan. Osim što ju je pozvao na otvorenje radova na stadionu za koji tjedan, informirao ju je i kako se za izgradnju Arhiva čeka europski novac.

-Mi vam za razliku od našeg župana svoje projekte financiramo europskim novcem. Danas svatko zna dignuti kredit i zadužiti nas za slijedeće generacije. Gospođo Horvatić, ne brinite vi za naš grad, bolje nam recite kako da vratimo stotine milijuna kuna kredita s kamatama za županijske projekte. Znate, svaki bedak zna dignuti kredit i reći kako je super nešto napravio. Mi ćemo jedino stadion izgraditi iz kredita koji će biti do 20 milijuna kuna. Zamislite da sam vas i vašu stranku poslušao i da smo dignuli kredit za gradnju škole prije tri godine na čemu su baš vaši vijećnici inzistirali. Sad bismo imali školu vrijednu 70 milijuna kuna za koju bi generacije otplaćivale kredit – napisao je, među ostalim Hrebak, podsjećajući kako su europskim novcem u Bjelovaru realizirani i brojni drugi projekti, kao što je uređenje Borika, Doma kulture, sustava gospodarenja otpadom, a obnovljeni su i svi vrtići i škole, dok je Županija, naglašava Hrebak, za istu takvu obnovu svoje škole zadužila.

-Gospođo Horvatić, mi vam imamo puno toga za pohvaliti se, a što se tiče novih obećanja starih svega par mjeseci, poput gradnje škole, arhiva, Termi, pa ne očekujete valjda da ih napravimo u par tjedana. Napravit ćemo i njih, puno jeftinije nego će nas koštati naša bolnica koja se projektirala godinama za potrebe različitih izbora. Samo projektiranje bolnice počelo je prije nego sam se ja ozbiljnije bavio politikom. Hvala Bogu da smo je konačno i dočekali pa makar je i platili kreditom i kamatama – napisao je Hrebak, dodajući kako je spreman pokazati Županiji kako se projekti mogu ostvarivati EU novcem te kako u idućih 10 godina vratiti stotine milijuna kuna kreditnih obaveza kojima je zadužena Županija sa svojim ustanovama.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!