Ravnatelj bolnice Ali: Odbacujem optužbe o nepravilnostima, ali ne odgovaram na upite novinara

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Temeljem opetovanih političkih poruka kojima je cilj kompromitirati proces izgradnje Opće bolnice Bjelovar, ključnog projekta iznimno važnog za svakog građanina Bjelovarsko-bilogorske županije, primorani smo reagirati i odgovoriti na pokušaje kompromitiranja cijeloga procesa od strane pojedinih političkih opcija, priopćeno je danas iz bjelovarske bolnice.

„Projekt Opće bolnice Bjelovar najveći je u povijesti grada Bjelovara, Bjelovarsko-bilogorske županije, ali i ovoga dijela Hrvatske. Razumijemo da je samim time ovaj projekt u fokusu javnosti, ali najoštrije odbacujemo sve insinuacije o potencijalnim nepravilnostima u procesu gradnje bolnice.“, poručio je ravnatelj Opće bolnice Bjelovar prim. Allouch Ali, dr.med.

„Cijeli svoj radni vijek dug punih 36 godina proveo sam u Općoj bolnici Bjelovar, koju ponosno i časno vodim na poziciji ravnatelja zadnjih pet godina.“, ističe ravnatelj Ali. Napominje da je, zajedno sa svojim predanim timom, u dobrobit bolnice, podizanje zdravstvenog standarda i unaprjeđenje zdravlja svih pacijenata uložio veliki dio života i ukupno znanje te ne dopušta da projekt Opće bolnice Bjelovar bude uvučen u politička nadmetanja.

Ravnatelj također napominje da je projekt, na koji građani cijele županije mogu biti ponosni, od početka vođen potpuno transparentno i pod nadzorom svih nadležnih tijela javne uprave te da nema potrebe za iznošenjem tendencioznih i ničime utemeljenih optužbi.

“Svjesni smo da je u tijeku predizborna kampanja, ali molim sve političke aktere da u svoje međusobne rasprave ne uvlače bolnicu, kao naš kapitalni projekt koji smo desetljećima iščekivali i konačno dočekali, koji je besprijekorno vođen i koji mora ostati nadstranački, za dobro svih naših sugrađana.”, zaključuje ravnatelj Opće bolnice Bjelovar.

Ravnatelj piše priopćenja, ali nije odgovorio na pitanja koja smo mu poslali prije desetak dana. Uvjereni smo da se tiču svakog građanina ove županije pa je njegovo ignoriranje tim teže. Pitanja su sljedeća:

  1. Osim ugovora s Radnikom d.d. o gradnji nove zgrade bolnice, koje je još ugovore OB Bjelovar potpisala i s kim, a koji se odnose na taj projekt te u kojem iznosu?
  2. Osim temeljnog ugovora s Radnikom d.d., OB Bjelovar potpisala je i nekoliko aneksa ugovora. Koliko njih, na što se odnose i na koji iznos?
  3. Nakon završetka zgrade slijedi njezino opremanje. Koliko opreme će biti preseljeno iz postojećih ambulanti i sala, a koliko će biti nove opreme. Koliko je za tu namjenu planirano novca i iz kojih izvora?
  4. Kada počinje otplata kredita podignutih za gradnju, koliki je iznos tromjesečnih rata i iz kojih će se izvora plaćati?
  5. S obzirom na rastući dug veledrogerijama za lijekove u cijeloj zemlji, ima li OB Bjelovar teškoća u nabavci lijekova i pojavljuju li se nestašice koje bi trebale zabrinuti pacijente?

Iz bolnice s „transparentnim ravnateljstvom“ još ni slova.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!