Dragašević: Kandidati koji odbiju sučeljavanje poručuju da su nespremni i neozbiljni

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Važno je da naši birači znaju kako funkcioniramo. Za rješavanje određenih problema je, osim zdravog razmišljanja, važno i reagirati relativno brzo, što će doći do izražaja na sučeljavanju. Osim toga, važno je da ljudi povežu glas koji možda čuju u jednom mediju, sa slikom kandidat koju vide u nekom drugom. A naravno, važno je i da kandidati između sebe razmijene iskustva i da se upoznaju – smatra Dubravka Dragašević, kandidatkinja Domovinskog pokreta za bjelovarsko-bilogorsku županicu koja je spremna i voljna odazvati se sučeljavanju kandidata za župana koje organiziraju dva vodeća medija u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, portal Klikni.hr i Alfa radio. Dragašević dodaje bi voljela da se sučeljavanju odazovu svi kandidati.

-Mislim da nije u redu da netko ne dođe. To bi se moglo protumačiti kao da kandidat, ne samo na nije spreman, već i da je neozbiljan – kaže Dragašević.

SDP-ova kandidatkinja za županicu spremna je doći na sučeljavanje ako mu se odazovu i svi ostali kandidati.

-Mislim da sučeljavanje ne bi bilo dobro i potpuno te da ne bi imalo smisla da mu se ne odazovemo svi – kaže Frčo, koja sučeljavanje vidi kao priliku da se svi kandidati bolje predstave biračima.

-Do sada možda nismo svi bili u situaciji da se možemo predstaviti javnosti u dovoljnoj mjeri, u čemu nas dodatno ograničava epidemiološka situacija, pa je sučeljavanje dobra prilika za dodatno predstavljanje – smatra Frčo.

Dvojbi oko dolaska na sučeljavanje nema ni Marko Marušić, kandidat za župana iz redova HDZ-a i HSLS-a.

-Mi smo tu da odgovorimo na pitanja naših sugrađana i da im budemo na raspolaganju. Drago mi je što će sučeljavanja biti, mislim da je to izvrsna prilika da iznesemo određene prijedloge, argumente, pokažemo program – kaže Marušić.

Ivan Beljan, kandidat za župana Demokratskog HSS-a kaže da jedva čeka sučeljavanje koje organiziraju portal Klikni.hr i Alfa radio, a nada se da će takvih prilika za predstavljanje kandidata u kampanji biti više.

-Ja sam i kao vijećnik u Županijskoj skupštini na svakoj sjednici bio na svojevrsnom sučeljavanju i mene to raduje. Nadam se da će se ovom sučeljavanju odazvati svi kandidati kako bismo čuli jedni od drugih što imamo za ponuditi. Mene raduje svaka dobra ideja, bez obzira na to iz kojeg smjera dolazi – zaključuje Beljan.

Od ideje o sučeljavanju ne bježi niti aktualni bjelovarsko-bilogorsku župan Damir Bajs. Iako nam je jučer kazao kako nije vidio najavu našeg sučeljavanja, nije odbacio mogućnost da se u njega uključi, poručivši kratko da očekuje naš poziv.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!