Na izložbi slika predstavio i novi dio znanstveno-fantastične trilogije na kojoj radi 16 godina!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ZAGREB/ČAZMA – U Zagrebu u Galeriji AZ, koja je dio Hrvatske kulturne zaklade Hrvatsko slovo, otvorena je izložba slika bojanskog akademskog umjetnika Franje Matešina.

– U Zagrebu sam zadnji puta samostalno izlagao 1998. godine, a poslije na više skupnih izložbi. Ova izložba je trebala biti još prošle godine, ali zbog koronavirusa odgodili smo je za ovu godinu. Izložio sam 16 slika, u tri ciklusa; Priroda, Gradovi i Povratak u Raj. Sve su ulja na platnu. Veseli me što se Zagrepčanima, nakon višegodišnje stanke, opet predstavljam svojim radovima. Oduševio me veći broj posjetitelja i njihove pozitivne reakcije, što je za mene, moje malo selo Bojanu i Grad Čazmu veliko priznanje – rekao je Matešin.

Za kraj izložbe, u istom prostoru Matešin je upriličio promociju svoje treće knjige, „5023 Izgubljeni snovi“ , kao i cijeli projekt znanstveno-fantastične trilogije „Izgubljeni snovi“, na kojoj je radio 16 godina. Tom je prigodom postavljena izložba ilustracija, karata, postera i još puno toga vezanog za priču.

Promociji knjige prisustvovao je i gradonačelnik Grada Čazme Dinko Pirak, a o umjetniku i njegovu radu govorio je Franjo Jagatić.

Franju Matešina u njegovu radu redovito, financiranjem iz Proračuna, podupire Grad Čazma.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!