Osobno sam se uvjerila da je županijska administracija troma, nelogična i nedosljedna. Želim to promijeniti!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

GRUBIŠNO POLJE – Nove ideje, otvorenost, entuzijazam, spremnost na rad i promjene, uz respektabilnu dozu iskustva na odgovornim poslovima i dužnostima. Iz odabira kandidata za čelne funkcije u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, njezinim gradovima i općinama, jasno je da su upravo to bile smjernice kod mnogih stranaka u BBŽ uoči nadolazećih lokalnih izbora. Svojevrsna smjena generacija sprema se i u HDZ-u, o čemu svjedoči i odabir kandidata za Županiju. Kandidatkinja za zamjenicu potencijalnom novom županu Marku Marušiću, kojemu je tek 36 godina, bit će tek nekoliko godina starija Marija Jungić. Aktualnoj pročelnici Stručne službe grubišnopoljskog Gradskog vijeća i predsjednici tamošnjeg HDZ-a 42 su godine, u braku sa suprugom Draženom je 19 godina i ponosna je majka troje djece – Antonija, Lucije i Helene. Po narodnosti, Jungić je Čehinja, no Hrvatsku smatra domovinom i uvijek ponosno ističe kako je veliki domoljub. U slobodno vrijeme voli čitati i članica je čitateljskog kluba, a u mlađim danima se bavila i duhovnom glazbom. Njezini kolege i prijatelji ističu kako je otvorena, uvijek spremna surađivati i pomoći.

No, ono što će birače na nadolazećim izborima zanimati više od njezina privatnog života i interesa su njezine kvalifikacije. Jungić je, inače, kandidatura za dožupanicu prvi ozbiljniji politički angažman, nakon pojavljivanja na listi HDZ-a na parlamentarnim izborima 2011. Po zanimanju je magistra prava s respektabilnim radnim iskustvom. Veći dio radnog vijeka provela je obavljajući najsloženije administrativne poslove u grubišnopoljskoj Gradskoj upravi, a dvije godine, od 2017. do 2019. bila je predstojnica Ureda državne uprave u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji. Upravo je ona rukovodila pripajanjem Ureda i njegovih 80-ak zaposlenika Županiji, a to iskustvo je, priznaje, pridonijelo njezinoj najnovijoj odluci da se kandidira za zamjenicu župana.

– Uspješno smo priveli kraju postupak pripajanja te u tom prijelaznom razdoblju odradili velik i složen posao kako bi se transfer odradio što je moguće lakše za sve službenike i stranke. Županija je, u našem slučaju, bila podosta nezainteresirana i nesuradljiva, tako da je stanje rasporeda poslova koje sam napravila sa 15. prosinca 2019. godine još uvijek u velikoj mjeri ostalo nepromijenjeno. Nova rješenja službenici su dobili tek sa 1. svibnja 2020. godine, dio njih i retroaktivno, te se za dio poslova Županija nije pobrinula, što smatram lošim za naše građane – kaže Jungić.

Mjesta za promjene i napredak, smatra naša sugovornica, itekako ima, ali glavni preduvjet za to je, kaže, promjena rukovodećeg kadra.

-U tom razdoblju dobila sam pravu i jasnu sliku stanja županijske administracije u kojoj bih voljela dati svoj doprinos. Naime, prečesto administraciju nazivaju inertnom, punom nelogičnosti i nedosljednosti. Sami službenici koji odrađuju dodijeljene poslove nemaju ovlast da osmisle drugačiju organizaciju poslova. Za to je potreban širi pogled, znanje i iskustvo, ali ponajviše volja da se naprave kvalitetni organizacijski pomaci. Uvjerena sam da su upravo ovi izbori i kandidatura Marka Marušića s kojim imam priliku građanima naše županije ponuditi svoje znanje i iskustvo, ključna prekretnica kako bi u ovim turbulentnim vremenima pokrenuli našu županiju. Zato smatram da svojim profesionalnim iskustvom i znanjem, a ponajviše svojim požrtvovnim radom mogu doprinijeti razvoju naše županije, za što se građanima Bjelovarsko-bilogorske županije stavljam na raspolaganje – zaključuje Jungić.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!