Ministrica Vučković: Poljoprivrednici iz Bjelovarsko-bilogorske županije među najčešćim su korisnicima potpora!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

GRUBIŠNO POLJE – Ministrica poljoprivrede Marija Vučković danas je u Grubišnom Polju poljoprivrednicima podijelila ugovore iz programa Ruralnog razvoja za potpore vrijedne 23 milijuna kuna. Ukupna vrijednost 13 odobrenih projekata je 42 milijuna kuna.

-Posebno veseli što se pet od ovih 13 projekata odnosi na ulaganje u obnovljive izvore energije. Ove godine pristiglo je više projektnih prijava nego što smo predvidjeli sredstava pa smo povećali alokaciju sa 100 na 180 milijuna kuna – istaknula je ministrica Vučković.

Četiri odobrena projekta odnose na otvaranje ili razvoj nepoljoprivrednih djelatnosti na poljoprivrednom gospodarstvu, tri na uređenje šumskih površina te jedna na ulaganje u prerađivački sektor.

Među poljoprivrednicima koji su ostvarili pravo na potporu je i Marijo Puškarić, vlasnik poljoprivrednog obrta iz Kaniške Ive koji dobivenim sredstvima planira financirati izgradnju solarne elektrane za proizvodnju električne energije u svom skladištu luka, češnjaka i krumpira.

-Vrijednost investicije je oko 1,5 milijuna kuna, s obzirom da se radi o postavljanju elektrane na gotovo ravan krov, s oko 2 posto nagiba pa je sama konstrukcija nešto zahtjevnija, a instalirana snaga iznosit će 148 kilovata. Vjerujem kako će nam se investicija isplatiti za tri godine – istaknuo je Puškarić.

Ministrica Vučković je pak istaknula kako su poljoprivrednici s područja Bjelovarsko-bilogorske županije najrevniji u Hrvatskoj kad je riječ o povlačenju sredstava iz fonda Ruralnog razvoja. Do sada je taj iznos dosegnuo 1,01 milijardu kuna. Pritom se čak 377 milijuna odnosi na mjeru 4, što je iznad hrvatskog prosjeka, a obećavajuće je i to što je 115 milijuna kuna putem mjere 6 dodijeljeno mladim poljoprivrednicima.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!