Rovišće slavi svoj dan uz otvorenje novog multifunkcijskog Kulturnog centra

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Čast da presiječe vrpcu na otvorenju novoizgrađenog Kulturnog centra u Rovišću pripala je Mariji Vučković, ministrici poljoprivrede. Bio je to vrhunac proslave Dana općine Rovišće, najveće općine u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji.

Kulturni centar Rovišće investicija je s izgradnjom, unutarnjim opremanjem i nabavkom potrebne opreme vrijedna 8,5 milijuna kuna. Projekt je u potpunosti financiran iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj, a moderni kompleks koji se uz iznimno kvalitetnu kino-dvoranu s otprilike 150 sjedećih mjesta sastoji i od više prostorija predviđenih za rad i djelovanje udruga koje djeluju na području Općine.

Uz ministricu Vučković, koja je ujedno bila i izaslanica premijera Andreja Plenkovića, na svečanosti su bili i saborski zastupnici Miro Totgergeli i Vladimir Bilek, Dinko Tandara, pomoćnik ministra branitelja, iz Županije Neven Alić, a grada Bjelovara Igor Brajdić. Bili su tu i kandidati HDZ-a za bjelovarskog gradonačelnika Zoran Bišćan i kandidat HDZ-a za župana Marko Marušić. Posebno mjesto u publici imali su počasni građani Rovišća general Mile Ćuk i Franjo Sitek.

Slavko Prišćan, načelnik općine Rovišće, opisao je četverogodišnji mandat svoje uprave kao izuzetno uspješan, jedan od pokazatelja svakako je općinski proračun koji je narastao više od četiri puta! Nakon kratkog filma u kojem smo vidjeli kako se općina ravnomjerno razvija te obnavljaju i grade brojni objekti javne namjene, Prišćan je zahvalio na velikoj potpori Vlade i ministarstava u projektima koji se financiraju iz europskih fondova. Rovišće uz Centar kulture ima i obnovljeni vrtić koji je već premalen za svu djecu općine koja se među rijetkima može pohvaliti pozitivnim prirodnim prirastom. Pri kraju je i gradnja novog doma za vatrogasce koji su već postali glavni dispečer za opremu DVD-ima koja stiže iz Francuske.

Prišćan je zahvalio i županiji na pomoći u obnovi školskih zgrada, a posebno je istaknuo kako Općina pokazuje socijalnu osviještenost pomažući svim skupinama, od novorođene djece, učenika, studenata do umirovljenika.

Ministrica Vučković govorila je o znatnim izdvajanjima države u namjeri da pomognu poljoprivredi i ruralnim sredinama, a kušajući domaće jagode iz Rovišća rekla je da su bolje od „njezinih s Neretve“.

Uzvanici su tijekom proslave položili vijence na spomenik poginulim sumještanima u Domovinskom ratu i dodijelili priznanja Općine: ove su godine nagrađeni upravo ministrica Vučković, Komunalac Rovišće d.o.o. te francuski vatrogasci koji će nagradu primiti kada stignu u Hrvatsku na otvorenje novog vatrogasnog doma.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!