U znak zahvalnosti za pomoć nakon potresa, Siščani poslali – piceke!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Hrana, odjeća i obuća su uobičajene donacije Crvenog križa. Ništa uobičajeno nije bilo u donaciji Crvenog križa Čazme, Garešnice i Grubišnog Polja koji su svojim korisnicima podijelili ukupno 3.120 jednodnevnih pilića vrijednih ukupno 15 tisuća kuna. Tako nešto ni ravnateljica županijskog Crvenog križa Melita Lozina, kaže, ne pamti.

-U mojoj 20 godina dugoj karijeri u Crvenom križu Garešnica nije bilo ovakve, ni slične donacije u živim stvorenjima – kaže Lozina.

No, nije to ono što tu donaciju čini posebnom. Posebna je jer je piliće donirala sisačka tvrtka Agro-Simpa iz valionice u Petrinji i to kao znak zahvale.

-Crveni križ Garešnica, odnosno sva gradska društva Crvenog križa u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji su hitro i u prvoj minuti krenula s prikupljanjem i pružanjem pomoći stanovništvu koje je krajem prošle godine pogođeno potresom – tumači razlog donacije ravnateljica Crvenog križa BBŽ.

Sisačka tvrtka je sada posredstvom Garešničana Nemanje Vlahovića kao znak pažnje poklonila piliće. Korisnici su dobivali po deset pilića iako to, napominje Lozina, nije bilo striktno pravilo.

-Naravno, ako je došla majka i rekla da ima četvero djece, dali smo joj 20 ili 30 pilića, ovisno koliko je ona procijenila da joj treba – kaže Lozina.

Za volontere je to bila jedna od najživljih i najslađih donacija koja je ugodno iznenadila i same korisnike.

-Bilo je od suza radosnica, preko čuđenja od kuda to, pa do upita imaju li pravo i na besplatnu smjesu – opisuje dojmove Melita Lozina.

No, za Crveni križ je to, ističe Lozina, poticaj da sa dodatnim žarom nastave s radom jer pokazalo se da se dobro dobrim vraća i da se pomoć i dalje cijeni.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!