Kao bomba odjeknula vijest o najnovijoj anketi. Što kažu posljednji ovotjedni rezultati?

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Na jučerašnjem predstavljanju kandidata za župana HDZ-a i HSLS-a Marka Marušića i Marije Jungić, njegove zamjenice, prevladavalo je pozitivno i optimistično ozračje, komentirao nam je kasnije popodne jedan od načelnika koji nije posebno blizak županijskom vodstvu stranke, ali snažno podupire ovo dvoje kandidata.

Osim što se, kako tvrdi, još jednom uvjerio da se radi o mladim ljudima koji su obrazovani, dobro javno nastupaju, imaju sređene obitelji, uspješne karijere bez ikakvih afera, koji nikome ništa ne duguju, nisu opterećeni stranačkim odnosima i otvoreni su prema svim opcijama, posebno važnim smatra i sastav tima za uspjeh, kako su ga nazvali sami kandidati, a u kojem su stajali svih pet gradonačelnika, svih pet gradova i s njima većina načelnika općina naše Županije.

Svaka čast Marku, ne sjećam se, kaže nas sugovornik, kad je jedan kandidat s ovako snažnim timom u ovoj Županiji ušao u kampanju, tvrdi naš sugovornik.

Međutim, u tom razgovoru dodatno nas je zagolicalo nešto drugo. Naime, tijekom predstavljanja kandidata, šuškalo se i o nekim novim rezultatima ankete koji su to prijepodne stigli u stranku.

Činilo je da je i ta tema jučer dodatno budila optimizam i dobro raspoloženje.

Da, šuškalo se o najnovijim rezultatima ankete. Moram priznati da su njenim rezultatom svi bili iznimno zadovoljni, pa čak bih rekao i pomalo iznenađeni, tvrdi nas izvor. “Anketu nisam vidio, ali ono sto sam čuo je da je Marko Marušić, prema toj anketi, u prvom krugu izbora za župana gotovo u potpunosti poravnat sa Damirom Bajsom. To naravno svima budi nadu jer Marko je do sada u svim objavljenim anketama koje sam pratio, zaostajao za Bajsom, što je i logično, jer je bio sasvim novo lice. Međutim, po svemu sudeći Marko se u ovih dva mjeseca predkampanje uspio predstaviti javnosti i birači dobro primaju njegove poruke, a posebno njegovu neposrednost. To je za Marka veliki vjetar u leđa jer Bajs je prije dva mjeseca već proglasio pobjedu u prvom krugu”, kaže naš sugovornik i dodaje, “Ako je Marko u dva mjeseca stigao zaostatak od oko deset posto, to znači da on ima iznimno pozitivan trend. Ako ga uspije zadržati, nije isključeno da upravo Marušić postigne najbolji rezultat prvog kruga izbora.

Na naše zadnje pitanje, zna li koja agencija je provodila anketu i o kojim se postocima radi, nas sugovornik je zaključio:

“Ne znam o kojoj se točno agenciji radi, to mi nije bilo u fokusu, jer pretpostavljam da je riječ o jednoj od agencija čije usluge stranka već godinama povremeno koristi i na nacionalnoj razini. Koliko sam shvatio Marušić i Bajs su poravnati tu negdje na oko 30 posto a razlika između njih je u rangu statističke pogreške +/- 2.5%.”

Ne bi li potvrdili navode našeg sugovornika, koji nas je zamolio da ostane anoniman, danas tijekom dana kontaktirali smo i samog kandidata. Marušića nam se pristojno javio, zahvalio na interesu i dobro raspoložen kratko odgovorio:

“Točno je da imamo rezultate novih anketa koji su za mene i moj tim vrlo optimistični, ali nisam ih još stigao detaljnije pogledati jer sam se pripremao za predstavljanje kandidature, a potom sam odmah otišao medu birače. Javili su mi samo iz mog stožera da sam se potpuno približio mom protukandidatu, gospodinu Damiru Bajsu i da ima još prostora za napredak.

Predložit ću svom timu kad analiziramo te podatke da ih možda i javno objavimo, kako bi spriječili bilo kakve špekulacije s tim u vezi. Svaka nova potpora stanovnika naše Županije za mene znači samo još veću obvezu i odgovornost. Pred nama je još puno posla.”

Točno, pred kandidatima je još puno posla, a pred građanima očito najneizvjesniji izbori za župana ikad.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!