Kandidaturu neoborivog načelnika podupro i kandidat za župana Marušić slaveći u Rovišću svoj rođendan

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Postajemo mali grad, a u novom mandatu sagradit ćemo i novu mini tržnicu u sklopu stambeno-poslovnog objekta u samom središtu mjesta, obećao je okružen brojnim sumještanima i stranačkim prijateljima Slavko Prišćan (HDZ), načelnik općine Rovišće, i time najavio kandidaturu za novi mandat. Drugi željeni projekt je rekreacijski centar na Laništu koje je sve do nedavno bilo stočni sajam, a danas ne koristi nikome iz našeg kraja.

Službeno predstavljanje zbilo se ispred nove zgrade Kulturnog centra.

– Dat ću glas Slavku iako sam Radnička fronta, rekao nam je jedan Rovišćanin na kavi uoči predstavljanja kandidature i time najbolje opisao raspoloženje mještana glede predstojećih izbora.

Poseban kuriozitet predstavljanja bilo je pojavljivanje Marka Marušića, kandidata za župana ispred HDZ-a i HSLS-a, koji je došao u Rovišće na svoj imendan i 37. rođendan. Došao je tamo kao kandidat, ali i kao osoba koja je školovanje započela baš u OŠ Rovišće, inače poznatoj po odgoju i obrazovanju brojnih uspješnih i uglednih osoba ne samo Županije, već i znatno šire.

Prišćan se ima čime ponositi: učetverostručio je općinski proračun koji je za ovu godinu težak 24 milijuna kuna, a uz njega, dodatno, u tijeku su investicije poput aglomeracije koja dovodi vodovod u sve domove vrijedne 13 milijuna, gradnja novog vatrogasnog doma za 6,5 milijuna, te posebno obnova škole s dvoranom u Rovišću koja će stajati 15 milijuna kuna.

-Bez zajedništva i suradnje s Vladom i ministarstvima nema uspjeha, poručio je Prišćan posebno naglasivši kako će nakon Markove pobjede u BBŽ ta sinergija biti još bolja. – Pogledao sam neki dan što smo prije četiri godine obećali i mogu reći da smo sva obećanja ispunili, rekao je Prišćan zahvalivši svima na potpori i sugestijama, bez obzira kojoj političkoj opciji pripadali.

Tonu zajedništva priklonili su se i Luka Markešić, predsjednik nedavno raspuštenog Općinskog vijeća, koji je naglasio otvorenost Općine prema svima bez obzira na stranačku pripadnost, a posebno i Marko Marušić, „budući župan BBŽ“, ako je najavljen.

-Ovdje sam krenuo u školu i uvijek se rado vraćam u Rovišće. Kao i u svim dijelovima županije, mogu reći da ću našim građanima biti na raspolaganju da radimo zajedno, kao partneri i da napredujemo, naglasio je i pohvalio uspjehe Rovišća koje može biti uzor mnogima ne samo u BBŽ, već i u Hrvatskoj.

Prišćan za sada nema protukandidata, a na prošlim izborima imao je potporu 82 posto građana općine Rovišće.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!