Ne propustite sučeljavanja kandidata na Alfa radiju i portalu Klikni.hr, uključite se u kreiranje rasprave!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

U tijeku su posljednje pripreme za sučeljavanje kandidatkinja i kandidata za čelne funkcije u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji i gradu Bjelovaru na nadolazećim izborima, na dva vodeća medija u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji – Alfa radiju i informativnom portalu središnje Hrvatske Klikni.hr. Okupljanjem svih kandidatkinja i kandidata želimo našim slušateljima i čitateljima, a njihovim biračima, još jednom, neposredno uoči izbora, pružiti mogućnost da se upoznaju s najvažnijim smjernicama iz njihovih izbornih programa i njihovom vizijom županije i njezina središta.

Sučeljavanje kandidatkinja i kandidata za gradonačelnicu odnosno gradonačelnika Bjelovara emitirat ćemo na Alfa radiju i portalu Klikni.hr 4. svibnja, a sučeljavanje kandidatkinja i kandidata za vodstvo Županije dva dana kasnije, 6. svibnja. Kandidatima su i službeno upućeni pozivi za sučeljavanje, a o tome smo s njima razgovarali i ranije, nakon što smo ga tek najavili. Svi su se složili kako sučeljavanja treba biti te su izrazili nadu da će mu se odazvati svi kandidati.

-Mislim da nije u redu da netko ne dođe. To bi se moglo protumačiti kao da kandidat, ne samo na nije spreman, već i da je neozbiljan – kazala nam je tada kandidatkinja Domovinskog pokreta za županicu Dubravka Dragašević.

Svi su se složili i oko toga da je ovakav oblik predstavljanja u samom finalu kampanje obveza kandidata prema biračkom tijelu.

-Mi smo tu da odgovorimo na pitanja naših sugrađana i da im budemo na raspolaganju. Drago mi je što će sučeljavanja biti, mislim da je to izvrsna prilika da iznesemo određene prijedloge, argumente, pokažemo program – istaknuo je  HDZ-ov i HSLS-ov kandidat za župana Marko Marušić.

Neki kandidati pak ovaj oblik predstavljanja vide kao dodatnu šansu za predstavljanje, s obzirom da je kampanja ograničena zbog epidemioloških prilika, a pojedincima i zbog činjenice što su tek nedavno stupili na političku scenu.

-Tu je aktualni gradonačelnik u prednosti jer je stalno u medijima, dok primjerice ja tek ulazim u politiku, tek se predstavljam i ovo je dobar način da me ljudi upoznaju – vjeruje Danijela Hajdinjak Prihić, kandidatkinja Centra za gradonačelnicu Bjelovara.

Na sučeljavanju koje organiziraju Alfa radio i portal Klikni.hr kandidati će odgovarati na pitanja o aktualnim temama u Bjelovaru i županiji, a imat će priliku i da si međusobno postave pitanja. Ovim putem pozivamo naše slušatelje i gledatelje da se uključe o kreiranje rasprave. Želite li postaviti pitanje kandidatima, pošaljite nam ga na e-mail klikni@klikni.hr i mi ćemo im ih postaviti u Vaše ime.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!