HDZ sastavio listu za Skupštinu, među poznatim imenima i jedno bez stranačke iskaznice

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Županijski odbor HDZ-a BBŽ usvojio je izbornu listu kandidata za Skupštinu Bjelovarsko-bilogorske županije, izvijestili su danas iz te stranke.

Nositelj liste je kandidat za župana Marko Marušić, a slijedi ga kandidatkinja za zamjenicu župana Marija Jungić.

-Na trećem mjestu je gradonačelnik Čazme Dinko Pirak. Njegova nazočnost listu čini nadstranačkom jer Pirak nije član HDZ-a. Osim Piraka, na listi su još dvojica gradonačelnika, gradonačelnik Daruvara Damir Lneniček na sedmom mjestu i Josip Bilandžija, gradonačelnik Garešnice, na osmom mjestu. Predsjedništvo se pri izradi liste vodilo načelom zastupljenosti svih gradova i općina na listi – poručuju iz stranke.

Pored trojice gradonačelnika, na listi je i pet načelnika općina. Visoko na petom i šestom mjestu su pozicionirani predstavnik Zajednice branitelja HDZ-a Mladen Marinković i Zajednice utemeljitelja Slavko Prišćan. Na devetom mjestu je HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Bjelovara, Zoran Bišćan.

-I drugi dio liste popunjen je poznatim imenima. Posljednje mjesto sam je sebi dodijelio predsjednik ŽO HDZ i saborski zastupnik Miro Totgergeli, pretposljednji je državni tajnik Velimir Žunac, ispred njega Ante Topalović, predsjednik bjelovarskog HDZ-a, a ispred njega Ruža Hrga, predsjednica Zajednice žena „Katarina Zrinski“ – navode u HDZ-u.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!