Laž i obmane Damira Bajsa sastavni su dio kampanje, a osam godina čekamo da mu kažemo što nas tišti

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Izjava kako je naša županija vodeća u stočarstvu i proizvodnji mlijeka u Hrvatskoj nema nikakve veze s istinom jer je činjenica da je Osječko baranjska županija vodeća i daleko ispred naše županije u proizvodnji mlijeka. Količina proizvedenog mlijeka u Osječko-baranjskoj županiji bila je 133.508.166 kg, a u BBŽ 70.231.755 kg u 2020. godini. Tu činjenicu potvrđuju Siniša Dreta kao predsjednik Saveza udruga uzgajivača simentalskog goveda BBŽ, te Miroslav Sočev, kao predsjednik Udruge uzgajivača holstein goveda BBŽ. Predstavnici svih županijskih uzgajivača goveda navode također kako Damir Bajs odbija pozive na sastanak već gotovo osam godina. Niz godina pokušavaju predočiti probleme i prave mjere za poticanje govedarstva županu na odlasku Damiru Bajsu, ali do sada bezuspješno, stoji u priopćenju koje je potpisao Ivica Vranić, predsjednik odbora za poljoprivredu ŽO HDZ-a BBŽ.
Uz to, niz godina nije objavljen niti jedan javni poziv za poticaje govedarstvu u županiji, izuzev subvencije kamate za kredite u poljoprivredi, iako su za to predviđena sredstva. Na upit HDZ-ovih članova Odbora za poljoprivredu županije zašto se ne objavljuju javni pozivi, odgovor je bio kako nema zainteresiranih poljoprivrednika za ostale mjere. Pitanje je kako su mogli znati koliko je zainteresiranih, ako se poljoprivrednici nisu imali gdje ni javiti.
Rebalansom proračuna novac je bio iskorišten u druge svrhe, vjerojatno daljnje poticaje lojalnih političara.
Umjesto stvarnih županijskih mjera koje bi poticale proizvodnju, župan na odlasku nudi pomoć pri zaduživanju. Kakva ironija, zaključuje Ivica Vranić.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!