Svi su za hladnjaču za voće i povrće! Samo do izbora ili ipak…

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Desetljećima poljoprivrednici upozoravaju na kronični nedostatak skladišnih kapaciteta i hladnjača zbog kojih nikako ne mogu konkurirati uvozu. Ispune li se sve najave koje ovih dana stižu od bjelovarsko-bilogorskih političkih snaga, uskoro ne da neće moriti brigu o skladištenju, već će možda moći i birati. Župan Damir Bajs, koji je ušao u bitku za još jedan mandat, najavljuje da će u suradnji s Varaždinskom županijom sagraditi 380 milijuna kuna vrijedan Distributivni centar čiji će sastavni dio biti i hladnjača. Hladnjaču obećava i bjelovarski gradonačelnik, HSLS-ov Dario Hrebak, koji također ide po još jedan mandat, ali mu to što i on Bajs najavljuju slični objekt ne smeta.

Dario Hrebak

-To je super, došlo je prije nego što sam očekivao! Mi smo u HSLS-u pokrenuli cijelu tu priču oko gradnje hladnjače i meni je drago i da je župan Damir Bajs danas zapravo rekao da je hladnjača potrebna i veseli me da smo otvorili tu temu. Drago mi je da je župan shvatio važnost suradnje s državnom vlasti, a drago mi je i da drugi kandidati poput Marka Marušića najavljuju gradnju. Lokacija Bjelovarskog sajma je savršena – poručuje Hrebak.

Hladnjaču obećava i kandidat za bjelovarskog gradonačelnika Domovinskog pokreta Dražen Medved. Gradnju hladnjače najavljuje i Ministarstvo poljoprivrede koje je priču pokrenulo 2019. i od nje, uvjeravaju, unatoč zastoju nisu odustali. Nakon svih najava i obećanja tek treba vidjeti hoće li hladnjača napokon niknuti ili će nakon izbora postati tek jedno od neispunjenih obećanja koje će u opticaj ponovno ući u sljedećem izbornom ciklusu.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!