Općina Štefanje među deset najuspješnijih po povlačenju EU novca

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ŠTEFANJE – Štefanje je u deset najboljih općina po povlačenju EU novca od 2017. do 2019. godine u Hrvatskoj. Za malu općinu od oko dvije tisuće stanovnika je to velik uspjeh koji mogu zahvaliti provođenju nekoliko većih i manjih projekata.

-U tom vremenu smo izgradili i novi Vatrogasni centar u Štefanju i reciklažno dvorište, imali smo nekoliko rekonstrukcija nerazvrstanih cesta, s Čazmom smo imali projekt Čuvajmo okoliš zajedno, projekt Zaželi, ulaganja u našu industrijsku zonu – navodi zamjenik načelnik Silvestar Štefović.

Za sve navedene projekte je povučeno više od 15 milijuna kuna što se, ističe Štefović, vidi i na proračunu koji se od osnutka općine do sada znatno ‘podebljao’.

-Od osnutka općine 1993. godine izvorni prihodi proračuna su bili oko 750 tisuća kuna, danas su izvorni prihodi 5,5 milijuna kuna, a prošle godine smo proračun uspjeli ostvariti s 15-16 milijuna kuna i to je za nas kao malu općinu velik uspjeh – ističe Štefović.

Koliko je Štefanje napredovalo u povlačenju EU novca, pokazuje podatak da se iskoristivost EU novca povećala za pet tisuća 397 posto, ističe Štefović.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!