Ovaj tjedan počinje izgradnja novog bjelovarskog stadiona!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Ovaj tjedan počinje izgradnja novog gradskog stadiona u Bjelovaru! Danas je u Gradskoj upravi potpisan ugovor o izgradnji s najpovoljnijim ponuditeljem, bjelovarskom Hidroregulacijom, čija je ponuda na ponovljenom natječaju iznosila 12,3 milijuna kuna. Potvrdio nam je to bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak.

-Proteklog vikenda je bio zadnji rok za žalbu kojih ovoga puta nije bilo. Radovi će krenuti ovih dana, službeno ćemo ih obići već u četvrtak – kazao je Hrebak.

Podsjetimo, prvi natječaj za prvu fazu izgradnje stadiona početkom godine zbog greške u tekstu natječaja, nakon čega je ponovljen. Drugi put u Gradu su pomno pazili na svaki zarez, tako da je ovoga puta sve prošlo bez većih problema. Na ponovljeni natječaj stiglo je pet ponuda, a uz onu Hidroregulacije, javili su se zajednica ponuditelja Elektrocentar Petek i Mipek te tvrtke GIC Gradnja, GT Jura i Tehno-Elektro.

Bjelovarski gradonačelnik Hrebak ističe kako je zadovoljan jer gotovo u isto vrijeme kreću radovi na izgradnji čak dva stadiona u Bjelovaru.

-Već su krenuli radovi na izgradnji stadiona Nogometnog kluba Mladost u Ždralovima, a Grad će pomoći s otprilike dva milijuna kuna i u realizaciji toga projekta, dok novi gradski stadion financiramo sami. Ne znam gradi se uopće igdje u Hrvatskoj jedan stadion, a u Bjelovaru se istovremeno grade dva. Mislim da to dovoljno govori o tome koliko je Grad Bjelovar u posljednjih nekoliko godina postao financijski moćan – kaže Hrebak.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!