Bajs izbjegao ispitivanje na sudu u jeku izborne kampanje

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Rasprava u predmetu u kojem Bjelovarčani Kristijan Car i Alen Kaminski traže naknadu štete od Ivane Pirin i stranke aktualnog bjelovarsko-bilogorskog župana, Damir Bajs Nezavisna lista, koja je trebala biti održana ove srijede na Općinskog sudu u Bjelovaru, otkazana je. Iako u obavijesti o odgodi koji su nam poslali s Općinskog suda, s obzirom da smo tražili da budemo nazočni raspravi, ne navode zbog čega je ista odgođena, neslužbeno doznajemo kako je tužena Ivana Pirin završila u samoizolaciji.

Podsjetimo, Car i Kaminski u privatnoj parnici od Ivane Pirin i stranke Damir Bajs NL traže naknadu štete zbog navodne malverzacije njihovim osobnim podacima u jeku kampanje za lokalne izbore 2017. godine.

Ivana Pirin i stranka aktualnog župana morat će se očitovati na sudu (FOTO: BBŽ)

-Predmet tužbe je zahtjev tužitelja za naknadom neimovinske štete zbog povrede prava osobnosti na duševno zdravlje, čast, ugled i dostojanstvo. Tužitelji tvrde da im je nastala šteta zbog neovlaštenog korištenja osobnih Facebook profila tužitelja, te objavljivanjem statusa i komentara, te video uratka, sve tijekom 2017. Tužbenim zahtjevom svatko od tužitelja potražuje od tuženih da im solidarno isplate na ime naknade štete iznos od 15.000,00 kn sa zakonskom zateznom kamatom tekućom od dana podnošenja tužbe do isplate, kao i parnične troškove. Tužba je podnijeta 17. prosinca 2020. – stoji u dopisu koji su nam poslali s Općinskog suda još krajem siječnja ove godine.

Osim što su na otkazanoj sutrašnjoj raspravi trebali biti ispitani Car, Kaminski, Ivana Pirin i predsjednik njezine stranke, Damir Bajs, sud je naredio da se obavi uvid u spis Općinskog državnog odvjetništva iz 2017. i Županijskog suda u Bjelovaru iz 2018. Kako doznajemo, riječ je o materijalima vezanim uz istragu koju je provela bjelovarska policija, vezano uz malverzacije koje su danas predmet privatne parnice.

Sljedeća rasprava u ovom predmetu zakazana je za 29. rujna ove godine.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!