Bajsov dojučerašnji bliski suradnik i kandidat za gradonačelnika Garešnice osuđen zbog nanošenja tjelesnih ozljeda

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

GAREŠNICA – Siniša Glavaš, kandidat grupe birača za gradonačelnika Garešnice na nadolazećim izborima, pravomoćno je osuđen zbog kaznenog djela protiv života i tijela. Točnije zbog nanošenja tjelesne ozljede Andriji V., mladiću iz Marinog Sela. Osuđujuću presudu Općinskog suda u Bjelovaru ovih dana potvrdio je Županijski sud u Zagrebu, koji je Glavašu odredio zatvorsku kaznu od tri mjeseca, uvjetno na godinu dana.

Kako doznajemo, incident se dogodio u Glavaševom ugostiteljskom objektu, a iz presude koju nam je ustupio sud vidljivo je kako je udarcima po glavi Andrije V., zbog kojih je Glavaš osuđen, prethodila svađa i naguravanje. Prema podacima iz sudskog spisa, sam Glavaš prvo je bio žrtva fizičkog napada svog tužitelja. Andrija V. na njega je nasrnuo u lokalu, a svađa između njih dvojice nastavila se vani, o čemu je na sudu svjedočio i policajac koji se ondje zatekao. Policajac je nastojao smiriti situaciju, postavivši se između njih dvojice, no Glavaš je iza njegovih leđa ipak dva puta uspio šakom udariti Andriju V. u glavu. Glavaš je na sudu kazao kako se samo branio te kako je nasrnuo na Andriju V. nakon što je čuo da je on fizički napao drugog mladića ispred ugostiteljskog lokala.

Glavaš je prvotno na Općinskom sudu u Bjelovaru osuđen na zatvorsku kaznu od šest mjeseci, uvjetno na godinu dana, no zagrebački županijski sud mu je krajem ožujka kaznu smanjio na tri mjeseca. Time mu je omogućena kandidatura na lokalnim izborima, s obzirom da Zakon o lokalnim izborima zabranjuje kandidaturu osobama koje su pravomoćnom sudskom presudom osuđene za kazneno djelo na kaznu zatvora od najmanje šest mjeseci, čak i kada je riječ o uvjetnoj kazni.

Podsjetimo, Siniša Glavaš na ovim je lokalnim izborima jedan od šestero kandidata za gradonačelnika Garešnice, i to ispred grupe birača. U prošlom mandatu bio je gradski vijećnik u garešničkom Vijeću, ali i vijećnik u Županijskoj skupštini. U oba predstavnička tijela ušao je kao član BUZ-a, s kojim je naknadno raskrstio, a veći dio mandata bio je jedan od najbližih suradnika aktualnog bjelovarsko-bilogorskog župana Damira Bajsa. „Ljubav“ je pukla nakon što je Bajs odlučio da ga neće podržati na ovim lokalnim izborima, a umjesto Glavašu, potporu u Garešnici na ovim izborima aktualni župan dao je kandidatkinji Aidi Sučić. Nije isključena mogućnost da je potpora Glavašu izostala upravo zbog spomenutog sudskog procesa jer su se suđenja i presude već pokazale kao otegotna okolnost za Bajsa u ovoj kampanji.

Podsjetimo, nedavno je otkriveno kako je Bajsov partner iz Stranke umirovljenika i nezavisni kandidat za gradonačelnika Grubišnog Polja Željko Held ranije pravomoćno osuđen zbog prijevoza velike količine duhana, a i sama Bajsova stranka našla na sudu u privatnom sporu u kojem dvoje Bjelovarčana članicu stranke Damir Bajs Nezavisna lista Ivanu Pirin i samu stranku tuže zbog navodne malverzacije Facebook profilima tijekom kampanje za lokalne izbore 2017. godine. Rasprava u tom predmetu na Općinskom sudu u Bjelovaru trebala je biti održana ovaj tjedan, u jeku kampanje, no odgođena je, kako doznajemo, na zahtjev Bajsove strane.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!