Bajs dobio ispričnicu od epidemiologinje, ne mora ni na nova sučeljavanja

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs, kojemu je određena mjera samoizolacije, osjeća se potpuno zdravo i nema nikakvih simptoma koronavirusa. Također, sve poslovne aktivnosti redovito obavlja od kuće – stoji u priopćenju Bjelovarsko-bilogorske županije upućenom svim medijima. Priopćenje je stiglo sat vremena nakon što je iz uredništva portala Klikni.hr u Županiju upućen upit o zdravstvenom stanju župana te o tome je li se testirao na koronavirus. S obzirom da je aktualni župan Bajs jedini kandidat za župana BBŽ na nadolazećim izborima koji se nije odazvao sučeljavanju koje su ovaj tjedan organizirali naše medij i Alfa radio, zanimalo nas je hoće li njegovi protukandidati bar kod kolega iz drugih medija, koji su sučeljavanja najavili za idući tjedan, imati priliku Bajsu postaviti pitanja kojih je, kako se moglo vidjeti na našem sučeljavanju, mnogo. Vjerujemo kako bi, uz same Bajsove protukandidate, odgovore na njih voljeli čuti i građani kojima, na koncu, političari i imaju zahvaliti na svojim dužnostima i funkcijama. No, čini se da neće. Jer, Bajsu je alibi za nepojavljivanje za novim sučeljavanjima dala glavna županijska epidemiologinja dr. Vesna Grgić.

-S obzirom da su u Republici Hrvatskoj ranije već zabilježene iznimke u kojima su određene osobe nakon dobivenog negativnog testa na COVID-19 skratile razdoblje samoizolacije, župan Damir Bajs zatražio je tumačenje Zavoda za javno zdravstvo Bjelovarsko-bilogorske županije o tome postoji li slična mogućnost i u njegovom slučaju. Župan Bajs na navedeno je pitanje dobio odgovor po kojemu će postupiti – stoji nadalje u priopćenju iz Županije, u koje je uvršten i dopis epidemiologinje Grgić. U njemu stoji su se liječnici iz BBŽ o Bajsovom slučaju, temeljem njegova “upita o prestanku samoizolacije uz predočenje negativnog PCR testa radi obavljanja posla župana i vođenja kampanje, uključujući sučeljavanje s kandidatima”, konzultirali s kolegama iz Zagreba nakon čega su zaključili kako mu se “samoizolacija ne može prekinuti prije isteka 10 dana od zadnjeg kontakta s oboljelom osobom od Covida-19”.

Sad preostaje za vidjeti hoće li Bajs imati hrabrosti prihvatiti mogućnost da se u nova sučeljavanja uključi putem videolinka. No, nakon svega viđenog u posljednja dva dana, vjerujemo da nikoga ne bi začudio novi izgovor. Primjerice, da u kući u kojoj odrađuje samoizolaciju nema interneta i sl.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!