Svaki kandidat pokazao da može biti bolji župan od trenutačnog

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Izvanredno polemično, ali civilizirano, sadržajno sučeljavanje kandidata za županicu/župana Bjelovarsko-bilogorske županije bilo je pravi hit na mrežnim stranicama našeg portala. Brojne su čestitke kandidatima, ali i organizatorima tog događaja, a zajedničko druženje uz piće nakon snimanja samo je dokaz da dolaze nova, bolja vremena za županiju. Ipak, osim brojnih sjajnih ideja kandidata koji su pokazali da svatko od njih može biti bolji župan od sadašnjeg, Bajsov nedolazak najviše je komentirana tema nakon video objave eventa.

„Župan na odlasku, koji za svoje protukandidate tvrdi da su “došli odjednom i niotkud”, danas se uplašio tih protukandidata i jedini nije došao na sučeljavanje na Alfa radiju i portalu Klikni. Čovjek koji nam godinama ispire mozak svojim izmišljenim uspjesima, a županija nam je u društvu najnerazvijenijih, danas nije imao hrabrosti te “uspjehe” prezentirati javnosti, jer se uplašio neugodnih pitanja.

Kako se netko tko se boji sučeliti sa svojim protukandidatima i tko ne poštuje elementarne demokratske standarde, uopće može kandidirati za župana“, zapitao se Marko Marušić, kandidat HDZ-a i HSLS-a.

Ivan Beljan iz Demokratskog HSS-a tužan je što nije mogao pitati aktualnog župana mnoge stvari. „Pred osam godina gospodarstvo je bilo u crvenom (kako kaže Damir), danas je u crnom, a ja obećavam povratak u zeleno. Ovih dana požalio nam se Damir kako nije uspio u dvadeset godina vladavine županijom izgraditi brzu cestu Zagreb-Bjelovar, pa moli birače za još jedan mandat. Možda mu netko u ovom mandatu izgradi cestu (država, Autoceste, Hrvatske ceste, Europa), a on će je onda medijski svojatati“, jedna je od njegovih objava, a ostat će zapamćena i primjedba kako je Damir možda odustao od kandidature kad nije došao. Nije „popušio“ izgovor o samoizolaciji nakon što se isti dan grlio sa zaposlenicima u Daruvaru.

„Moramo biti hrabri i bez obzira na to što će se dogoditi moramo ići naprijed. Ne treba se ničega bojati jer tko se boji ne može biti vođa“, misli Dubravka Dragašević iz Domovinskog pokreta.

Rad za dobrobit županije treba krasiti župana, a to nije moguće bez komunikacije s javnosti, a sučeljavanje je jedna od takvih prilika, zaključila je Sandra Frčo iz SDP-a.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!