Radio Terezija i partnerski mediji pokušavaju zataškati sučeljavanje koje su sami organizirali

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Pompozno najavljivano sučeljavanje kandidatkinja i kandidata za čelo županije koje je jučer upriličeno na bjelovarskom gradskom radiju, Radio Tereziji, tek je djelomično ispunilo očekivanja publike. A krenulo je dobro jer je hrabrosti da mu se odazove skupio i aktualni župan i kandidat Damir Bajs koji je, podsjetimo, prošlog tjedna bez obrazloženja preskočio sučeljavanje na našem portalu i Alfa radiju.

Ovom se odazvao, doduše, telefonskim putem jer je nekoliko dana prije toga završio u samoizolaciji, a ispričnicu za osobni nedolazak uz predočenje negativnog testa na koronavirus, tražio je čak od epidemiologa iz Zagreba. I ta ispričnica i sam iznenadni odlazak u samoizolaciju, pa i izbjegavanje našeg sučeljavanja, nekako je vuklo na zaključak da se Bajs boji suočiti sa svojim protukandidatima. Da je taj strah bio opravdan, potvrdilo je upravo sučeljavanje na Radio Tereziji na kojem su ga, unatoč činjenici da je naočigled imao više vremena za odgovaranje na pitanja i replike, ostali kandidati „rasturili“.

Suočen s argumentiranim pitanjima i kritikama, u jednom se trenutku potpuno pogubio, a vrhunac te pogubljenosti je famozna rečenica kako on „nije podigao ni kune kredita te da se 200 milijuna za izgradnju bolnice zadužio ravnatelj bolnice Allouch“. Bilo bi zanimljivo vidjeti Bajsovo preznojavanje tijekom rasprave koja je potrajala gotovo sat i pol. A to smo, zapravo, i očekivali. Jer, i kandidatima i publici Radio Terezije na početku sučeljavanja upravo to je najavljeno – prijenos sučeljavanja putem radijskog etera, ali i video linka.

Odmah na početku moderatorica sučeljavanja, kolegica Ivanka Vrhovnik, ispričala se na izostanku slike, kazavši kako se s Bajsovim video linkom „nešto strgalo“. I na tome je ostalo. Iako je ostalih četvero kandidata, koji su u sučeljavanju sudjelovali u studiju, snimano, što su nam sami potvrdili, ni ta snimka do danas nije ugledala svjetlo dana. Zašto njima i svojim slušateljima i potencijalnim gledateljima nisu isporučili obećano, uredništvo gradskog radija nije obrazložilo. Umjesto toga, odlučili su se praviti kao da video nikada niti nije bio u igri.

Što je stvarni razlog neobjavljivanja video snimke sučeljavanja, pa makar i četvero kandidata koji su bez sumnje snimani u studiju Radio Terezije, možemo samo nagađati. Možda uredništvo na taj način nije željelo povrijediti ego Damira Bajsa koji se, opće je poznato, voli vidjeti u medijima koje izdašno plaća, što bi mu ovoga puta bilo onemogućeno zbog „strgane veze“. Možda uredništvo nije željelo da publika vidi kako ostali kandidati neprekidno pokazuju na sat i upozoravaju moderatoricu kako Bajs govori „debelo“ preko zadanog vremena. Ili možda jednostavno nisu željeli da slika dodatno ne pogorša ionako loš nastup Damira Bajsa.

I ne samo da video nije objavljen na mrežnim stranicama i društvenim mrežama Radio Terezije. Ni slovce o sučeljavanju nije objavljeno niti na partnerskom portalu s kojim Terezija dijeli „gazdu“, dok je istovremeno treći medij istog tog „gazde“, lokalni tjednik, na cijeloj stranici prenio detalje sa sučeljavanja kandidata za gradonačelnika Bjelovara koje je održano na našem portalu.

Drugim riječima, Radio Terezija i partnerski mediji čine sve kako bi zataškali sučeljavanje koje su sami organizirali, sve kako bi prikrili loš nastup Damira Bajsa, čovjeka koji godinama velikodušno financijski podupire upravo te medije. Ne svojim, već županijskim, novcem poreznih obveznika. Odnosno novcem čitatelja i slušatelja spomenuta tri medija, onih koji su se ponadali videu famoznog sučeljavanja. I, još jednom, ostali prevareni.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!