Ravnatelj prijeti tužbama zbog narušavanja ugleda, a ne želi reći koliko je platio za gradnju bolnice

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Prije više od mjesec i pol dana poslali smo pitanja u ravnateljstvo Opće bolnice Bjelovar jer smo u interesu javnosti željeli doznati odgovore na sljedeća pitanja:

  1. Osim ugovora s Radnikom d.d. o gradnji nove zgrade bolnice, koje je još ugovore OB Bjelovar potpisala i s kim, a koji se odnose na taj projekt te u kojem iznosu?
  2. Osim temeljnog ugovora s Radnikom d.d., OB Bjelovar potpisala je i nekoliko aneksa ugovora. Koliko njih, na što se odnose i na koji iznos?
  3. Nakon završetka zgrade slijedi njezino opremanje. Koliko opreme će biti preseljeno iz postojećih ambulanti i sala, a koliko će biti nove opreme. Koliko je za tu namjenu planirano novca i iz kojih izvora?
  4. Kada počinje otplata kredita podignutih za gradnju, koliki je iznos tromjesečnih rata i iz kojih će se izvora plaćati?
  5. S obzirom na rastući dug veledrogerijama za lijekove u cijeloj zemlji, ima li OB Bjelovar teškoća u nabavci lijekova i pojavljuju li se nastašice koje bi trebale zabrinuti pacijente?

Do danas nismo dobili odgovore na njih, a nisu reagirali ni na požurnicu. Zašto ravnatelj prim. Ali Allouch, dr.med, specijalist opće kirurgije, subspecijalist  traumatologije i ortopedije ne želi odgovoriti na pet sasvim jednostavnih pitanja?

Možeš biti dobar kirurg, ali nevješt na društvenim mrežama pa poslati priopćenje iz čije se povijesti vidi gdje je pisano ili bilo na odobrenju – kod šefice Kabineta župana

Umjesto toga najavljuje tužbe protiv aktera u političkoj utakmici na lokalnim izborima i nakladnika našeg portala. Evo što je napisao:

„S obzirom da me se nizom spornih objava i članaka dovodi u vezu s navodnim kriminalnim radnjama poduzetim tijekom izgradnje Opće bolnice Bjelovar, koji su objavljeni isključivo s ciljem moje difamacije i potrebama predizborne kampanje, primoran sam reagirati ovakvim priopćenjem te još jednom otkloniti svaku sumnju u bilo kakvu nepravilnost u postupku odabira najpovoljnijeg izvođača, zaključenja ugovora, zaključenja aneksa i svim drugim detaljima izgradnje Opće bolnice Bjelovar.

Radi zaštite ugleda Opće bolnice Bjelovar, kao i vlastite časti i ugleda, protiv autora spornih tekstova  gospodina  Totgergeli,  gospodina Marušića i odgovorne osobe “Klix d.o.o.“ kao nakladnika portala “klikni.hr“,  bit ću prisiljen reagirati pokretanjem odgovarajućih sudskih postupaka i podnošenjem  kaznenih prijava odgovarajućim pravosudnim i drugim tijelima.“

Ravnatelj, kojem nitko nikad nije osporio stručnost, koji je gotovo omiljen među pacijentima i većinom liječnika i medicinskog osoblja, priča kako je uvučen u lokalne izbore, a ne navodi da ga je u priču uvukao njegov šef Bajs elegantno otklonivši da on kao župan nije dignuo ni kunu kredita, već da je to učinio ravnatelj bolnice. Podsjeća i da je „liječnik s punih 36 godina predanog liječničkog rada u Bjelovaru, na što je kao sudionik Domovinskog rata i građanin Bjelovara, iznimno ponosan“.

Prijeti tužbom jer smo saznali i objavili da o milijunskom poslu oko gradnje bolnice traje istraga. Prijeti tužbom da zaštiti ugled sebe i bolnice, a ne želi, neće ili ne smije odgovoriti na pet jednostavnih pitanja. Odgovori na njih tiču se svakog stanovnika ove županije jer će oni na kraju vraćati kredit neovisno o facama koje će se slikati kad će sjeći vrpcu „milenijskog projekta“.

Kako to neodoljivo podsjeća na poklič jednog ratnog junaka, a ravnatelj će ga zacijelo razumjeti kao bojovnik: „U boj do pobjede do posljednje kapi tuđe krvi!“


PODIJELI S PRIJATELJIMA!