Marušić: Naša županija je na začelju – Bajs: Nije, nego na 15 mjestu

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Pravi muški fajt u kojem su se žene teško probijale do riječi, komentar je Sandre Frčo (SDP), kandidatkinje za županicu Bjelovarsko-bilogorske županije na posljednjem sučeljavanju za tu dužnost u organizaciji čazmanskog Super radija i portala.

Četvero kandidata bilo je u studiju dok se samoizolirani aktualni župan Bajs javljao videolinkom iz majčine kuće. „Gospodin Bajs“, kako je tražio da ga se oslovljava, ne dopuštajući Ivanu Beljanu (Demokratski HSS) da ga zove imenom jer „nisu nikakvi prijatelji“.

Uz njih su bili i Dubravka Dragašević (Domovinski pokret) i Marko Marušić, kandidat HDZ-a i HSLS-a za župana. U vrlo korektnom vođenom razgovoru organizatoru se potkrala pogreška u potpisivanju pa je Dubravka ispala Dragičević.

Puno izrečenog već smo čuli na dva prijašnja sučeljavanja, ali bilo je i nekih novina. Na tapeti je, logično, bio Bajs jer je na vlasti, pa je prvi puta odgovarao na optužbe o političkoj korupciji zapošljavanjem koalicijskih partnera na što je odgovorio da sporni pročelnici nisu u njegovoj stranci (nevažnim smatra da glasuju za njega u Skupštini).

Dragaševićki je odgovorio da križevački Radnik dobiva većinu poslova u županiji „bez obzira što je ta tvrtka donator HDZ-a“, a na Marušićeve i Beljanove optužbe kako je županija na dnu po svim relevantnim gospodarskim pokazateljima, prvi puta je priznao da je BBŽ po ključnom pokazatelju (BDP-u) na 15 mjestu od 20 županija i Grada Zagreba. „To je uspjeh jer smo prije mog dolaska bili na 16. mjestu, dakle mičemo se s dna“, rekao je Bajs. Starije kolege to je podsjetilo na jednog SDP-ovog ministra koji je tvrdio da je pad od 1,7 posto zapravo rast jer je prošlo tromjesečje pad bio još veći.

Druga velika novost svakako je Bajsovo otkrivanje načina na koji će se vraćati kredit za gradnju zgrade nove bolnice u Bjelovaru. „Građane županije bolnica neće koštati ni lipu, tražimo da nam država doznači 7 do 9 milijuna kuna kako bismo vraćali kredite“, rekao je dodavši kako BBŽ to može i sama ne osvrćući se na primjedbe protukandidata da će time ugroziti zdravstvo županije u cjelini.

Zanimljiv je i način na koji je komentirao primjedbu da ne održava sastanke s gradonačelnicima i načelnicima. „To nije zakonska obveza, a ako im treba vodstvo i moji savjeti, svečano obećavam da ću ih sazivati“, prepotentno se obrušio na čelne ljude gradova koji su tražili više komunikacije i usklađenosti u djelovanju prema državi i EU fondovima.

Cijelu snimku možete pogledati na:

https://www.youtube.com/watch?v=heXR49I0_I8


PODIJELI S PRIJATELJIMA!