Sigurna radna mjesta – jedini put da ostanemo na svojoj zemlji i da se u našim dvorištima čuje smijeh sve većeg broja djece

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Kandidat HDZ-a i HSLS-a za bjelovarsko-bilogorskog župana obratio se stanovnicima županije. Njegovu poruku prenosimo u nastavku:

Dragi žitelji Bjelovarsko-bilogorske županije,

Pred nama je trenutak u kojem odlučujemo o svojoj neposrednoj budućnosti.  Naša županija posljednjih se dvadeset godina na žalost ne razvija u skladu sa svojim mogućnostima. Prema službenim podacima nalazimo se na osamnaestom mjestu po gospodarskoj razvijenosti, na pretposljednjem, dvadesetom, po visini prosječne mjesečne neto plaće, a na sedamnaestom prema vrijednosti ugovorenih sredstava iz EU fondova. Ti rezultati daleko su od onih koje zaslužujemo i s njima ne možemo biti zadovoljni. Više ne smijemo čekati, moramo se početi ubrzano razvijati.

Da bismo to postigli, naš glavni cilj u iduće četiri godine bit će briga za radna mjesta i puna zaposlenost. Oni koji rade moraju biti sigurni za svoj posao, a onima koji nemaju posao, moramo pomoći da ga nađu i ne umoriti se dok god ne budu radili svi koji to žele.

Znam da to neće biti lako, ali to je jedini ispravan put. Mi smo ponosna županija vrijednih, hrabrih i sposobnih ljudi. Kroz povijest smo preživljavali brojne izazove, ali na kraju smo se uvijek uzdizali, pobjeđivali, gradili i stvarali. Tako će biti i sada.

Otvarat ćemo proizvodne pogone, kao uskoro ovaj Francka, gradit ćemo gospodarske zone, brzu cestu, sportsko turističke centre, dovršiti i opremiti bolnicu, privlačiti investitore, razvijati IT industriju, ekološki prihvatljivo zbrinjavati otpad, sufinancirati poduzetništvo, poticati poljoprivrednu proizvodnju, brinuti se o prodaji tih proizvoda, pratiti trendove, ulagati u obrazovanje i iznalaziti pametna rješenja. Povlačit ćemo više novca iz fondova EU, imati više pomoći Vlade i svih njenih ministarstava.

To je jedini način da osiguramo sigurna i nova radna mjesta, bolje plaće, bolji život i viši standard. To je jedini put da naši ljudi ostanu na svojoj zemlji i da se u našim dvorištima čuje smijeh sve većeg broja djece.

Za snažan razvoj ključno je i još nešto – suradnja i zajedništvo Županije sa svim gradovima i općinama. Dosadašnje odbijanje suradnje župana na odlasku s većinom gradova i općina, o čemu svjedoče gradonačelnici i načelnici, nanijelo je našoj županiji nemjerljivu štetu.

Gradonačelnici i načelnici naše županije u budućem županu trebaju partnera i prijatelja. Jer samo zajedno, kao partneri, možemo oživjeti i našu zajednicu, naše vrijednosti povjerenja i solidarnosti, koje oduvijek poštujemo, bez obzira iz koje stranke tko dolazi, mjesta u kojem živi, je li star ili mlad, obrazovan ili manje obrazovan, iz grada ili sa sela.

Samo zajedno možemo se brinuti za naše majke i očeve, bake i djedove, nemoćne i unesrećene, i osigurati im starost u kojoj neće oskudijevati, nego uživati.

Dragi prijatelji, vrijeme je za ubrzani razvoj i uspjeh kakav zaslužujemo. Imamo znanja, stručnosti, sposobnosti, volje i snage za to, i siguran sam da ćemo to zajedno i učiniti.

16.svibnja izađite na izbore, jer sad je bitno!

Vaš kandidat za župana,

Marko Marušić

 

 

(promo)


PODIJELI S PRIJATELJIMA!