Koprivnička knjižnica među tri najbolje u svijetu!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

KOPRIVNICA – U knjižnici i čitaonici Fran Galović Koprivnica već su navikli primati razne nagrade i priznanja za svoj rad i projekte koje organiziraju. Ovaj put ušli su u najuži krug nominacija za međunarodnu nagradu knjižnice godine u 2021. godini prema izboru Londonskog sajma knjiga. O svemu ovome više smo priupitali ravnatelja Karla Galineca.

-Radi se o jednoj vrijednoj nominaciji. London Book Fair, odnosno Londonski sajam knjiga nas je nominirao među tri najbolje knjižnice u svijetu prema svojim programima. Ta nam nominacija jako puno znači i iznimno smo ponosni na nju jer se radi o nezavisnom tijelu koje je prepoznalo projekte i programe koje mi provodimo i nominiralo ih među tri najbolja u svijetu – ponosno ističe Galinec.

Prijave na sam natječaj otvara London Book Fair kao organizator, a Knjižnica i čitaonica Fran Galović Koprivnica ove je godine prijavila dva svoja projekta, koliko je i maksimalno bilo dozvoljeno. Temeljem prijavljenih projekata suci će odlučiti kome će dodijeliti nagrade, a više o projektima govori nam ravnatelj Galinec.

-Mi smo u ovom slučaju prijavili projekt „Mala škola korištenja pametnih telefona“, za koji smo prošle godine dobili nagradu za inovativni međunarodni projekt od strane Američke knjižnične organizacije. Drugi projekt koji smo prijavili je bio TedX, na koji smo izuzetno ponosni i koji provodimo već nekoliko godina, a ujedno smo i prva knjižnica u Europi koja je dobila licencu za provođenje tog programa – rekao je Galinec.

U ovu nagradu financijski dio nije uključen, ali radi se o promociji same zemlje, grada i županije. A saznali smo i tko Knjižnici i čitaonici Fran Galović Koprivnica konkurira u osvajanju nagrade, te vjeruju li „naši igrači“ da mogu pobijediti.

-Nadamo se da ćemo pobijediti, inače se ne bi ni prijavili, no konkurencija je velika. Konkurenti su nam nacionalne knjižnice Kenije i Gane. Ne znamo točan datum objave rezultata s obzirom da se sve moralo prilagođavati pandemijskim uvjetima, no trebalo bi sve biti odlučeno do kraja tekućeg mjeseca – sigurno u svoj tim i njihove projekte ističe ravnatelj Galinec.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!