Što ako nemate masku, a što ako ste u samoizolaciji?

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Ove nedjelje izlazimo na izbore, još jedne u pandemijskim uvjetima. Nakon parlamentarnih na kojima je probijen led, u izbornim povjerenstvima su sigurni da će i na ovim lokalnima položiti epidemiološko-izborni test. Građane koji žele ispuniti svoju građansku dužnost se stoga moli da se na biralištima pridržavaju mjera – drže razmak, nose masku, ali i rukavice u slučaju da na koži ili noktima imaju oštećenja, a poželjno je i da ponesu svoju kemijsku olovku. No, ako ju i zaborave to neće biti problem.

-Ukoliko birač ne ponese kemijsku olovku uručit će mu se kemijska olovka koja će biti na tom biračkom mjestu, a isto tako ako nema masku omogućit će mu se glasanje tako što će dobiti masku od člana biračkog odbora koji je za to zadužen. Bit će poseban član biračkog odbora koji će na ulazu glasačima davati dezinficijens – objašnjava proceduru predsjednik Županijskog izbornog povjerenstva Goran Milaković.

U festivalu demokracije će moći sudjelovati i oni koji su u samoizolaciji ili su oboljeli, a kojima će članovi biračkog odbora doći pred kućna vrata.

-U onim situacijama u kojima se doista pokaže da birački odbor ne može zbog neke velike gužve obaviti taj posao i otići na teren o tome će obavijestiti birača, ali to su rijetki slučajevi, izuzeci i uglavnom nije bilo nikakvih problema u tome da članovi biračkih odbora izađu van i omoguće glasanje tim biračima – kaže Milaković.

Svi oni se trebaju javiti nadležnom biračkom odboru najkasnije do 12 sati na dan izbora.Vremena dakle još ima, izgovora ne.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!