Formula za uspjeh – Bajs kreće po sve glasove gubitnika

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Bez euforije, ali i nervoze u dosta opuštenoj atmosferi izborna noć prolazi u izbornom stožeru Damira Bajsa koji traži svoj treći uzastopni mandat bjelovarsko-bilogorskog župana. U to je ušao klimavo, kaskajući za kandidatom HDZ-a i HSLS-a Markom Marušićem za otprilike četiri posto. No, na prve objavljene rezultate DIP-a odmah nakon 21 sat, u Bajsovom su stožeru samo odmahnuli rukom.

-Sve ćemo večeras vidjeti. Drugi krug je neizbježan, ali očekujem pobjedu Damira Bajsa – rekao je BUZ-ov Marijan Žiher.

Sam Bajs se u stožeru ukazao oko 22 sata, zahvalio biračima koji su izašli na izbore te poručio kako rezultate može detaljnije komentirati kada se obrade sva biračka mjesta, ali da je očito da je druga izborna runda neminovna. Ipak, unatoč zaostataku koji je u tom trenu imao, nije krio zadovoljstvo i u trenutku kada je obrađena bila polovina glasova rekao kako će kada dođu rezultati općina biti zabavno. Razina zadovoljstva je narasla s pristizanjem rezultata, pa je primjerice na obrađenih 83 posto biračkih mjesta prešao u minimalno vodstvo od 37,54 posto dok mu je Marušić puhao za vratom s 37,44 posto. Marušić je slavio u svim gradovima osim Čazme gdje je na prvo mjesto zasjeo DHSS-ov Ivan Beljan, ali je Bajs s 83 posto obrađenih biračkih mjesta bio u vodstvu u većem dijelu općina. Ipak, cijela je priča daleko od toga da je riješena, a Bajs je u izbornoj noći najavio i svoj sljedeći korak.

-Od sutra ćemo raditi na okupljanju potpore kandidata koji nisu prošli. Vjerujem da ćemo obaviti razgovore s nizom stranaka i da ćemo zajedno vidjeti kako u drugom krugu možemo pobijediti HDZ. Računam na potporu svih stranaka koje su bile u izborima, a koje ovog trenutka nisu prošle i vjerujem da ćemo tu potporu i dobiti – rekao je Bajs.

Bajs dakle računa na potporu SDP-a, Domovinskog pokreta, ali očito i DHSS-a i svog ljutog protivnika Beljana. Bez te podrške u svakom slučaju neće imati ni većinu u Županijskoj skupštini jer njegova 11-eročlana vlakić koalicija koju čine Damir Bajs Nezavisna lista, HSU, SU, BUZ, HNS, Demokrati, Reformisti, NSH, GLAS, HSS braće Radić i HSS sama nema dovoljno ruku za većinu. Nakon gotovo svih obrađenih biračkih mjesta drži 30,99 posto glasova, HDZ ima 29,74 posto, HSLS 17,14 s tim da na njihovu podršku računati može HDZ, SDP je na 7,62 posto, DP na 6,50 posto, a DHSS na 6,09 posto. Treba vidjeti kako će se situacija rasplesti nakon obrade svih biračkih mjesta, ali jedno je sigurno – pred nama su zanimljiva dva tjedna u kojoj Bajs i Marušić kreću u borbu za svaki glas i svaku skupštinsku ruku.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!