Hrebak: Većinu u Skupštini trebaju zajedno slagati svi koji su u kampanji biračima obećali promjene – HDZ, HSLS, DHSS, DP, ali i SDP!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

SDP BBŽ danas je otvoreno pozvao sve političke aktere da im se obrate radi razgovora o potencijalnoj suradnji nakon izbora. Iz priopćenja koje su poslali na adrese medija proizlazi da su njihova vrata otvorena svima koji su spremni podržati neke njihove projekte, poput poljoprivredne zadruge i domova za starije.

Nakon takve konstrukcije logično se nameće pitanje je li konkretnim uvjetovanjem suradnje s drugima ugrožena ključna poruka SDP-a iz predizborne kampanje – da su županiji potrebne promjene. Bilo kakav pokušaj političke trgovine oštro je osudio predsjednik HSLS-a Dario Hrebak, čija je lista za Županijsku skupštinu, podsjetimo, ostvarila treći najbolji rezultat na izborima.

-Posljednji SDP-ov dopis me podsjetio na situaciju iz 2013. godine kada je HSLS bio u koaliciji s SDP-om. Tada je SDP-ova Vanja Posavac, koja je do tada bila najžešća kritičarka tadašnjeg gradonačelnika Antuna Korušeca okrenula leđa nama i politici promjene, priklonila se Korušecu. Prodala se za mjesto predsjednice bjelovarskog Gradskog vijeća. Za razliku od SDP-a, HSLS je ostao principijelan i ostao je u oporbi sa svoja dva vijećnika. Građani su shvatili o čemu se radi jer je od tada SDP u Bjelovaru počeo strelovito opadati – kaže Hrebak. Dodaje kako je važno da stranke do samog kraja ustraju na obećanjima koja su zadali svojim biračima.

-Tako će i HSLS, kao treća najjača opcija u Županijskoj skupštini, nastaviti podržavati Marka Marušića za župana koji bi, na kraju krajeva, ako postane novi župan, zajedno sa strankama koje su osvojile mandate trebao dogovarati većinu u Županijskoj skupštini. Sve drugo prelazi u političku trgovinu, a to nije dobro – poručuje Hrebak.

Šef HSLS-a drži kako je u Skupštini moguća suradnja više stranaka koje dolaze sa različitih strana političkog spektra, samim time što su svi kandidati i liste na ovim izborima, izuzev aktualnog župana, prema biračima jasno komunicirali potrebu za promjenama u BBŽ.

-Ako će se svi držati onoga što su govorili u kampanji, onda je već sad jasno i logično da novu skupštinu većinu trebaju slagati HDZ, HSLS, DHSS i Domovinski pokret. Kao liberal, nemam nikakav problem da se u tu priču uključi i SDP. Štoviše, mislim da bi to bilo dobro – zaključuje Hrebak.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!