I Beljan i Dubravka Dragašević blizu ulasku u skupštinsku većinu ili ‘koaliciju za promjene’

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Nakon javno objavljenih preduvjeta SDP-a za potporu kandidatima za župana u drugom krugu izbora, uslijedile su brojne reakcije.

Podsjetimo na priopćenje nakon „analize izbornih rezultata“: SDP je otvoren za suradnju sa svim političkim opcijama koje su spremne prihvatiti izborne projekte SDP-a. Prihvaćanje i realizacija projekata „Javna ustanova Poljoprivredna zadruga“ i „Dom za starije u svakom gradu županije“ temelj su suradnje na kojem SDP želi graditi odnose sa svim političkim akterima.

Odmah je reagirao i Dario Hrebak, pobjednik izbora u Bjelovaru, ali i treća snaga u Županijskoj skupštini. Šef HSLS-a koji podržava Marka Marušića kao kandidata za župana drži kako je u Skupštini moguća suradnja više stranaka koje dolaze sa različitih strana političkog spektra, samim time što su svi kandidati i liste na ovim izborima, izuzev aktualnog župana, prema biračima jasno komunicirali potrebu za promjenama u BBŽ.

Njegov stav dijeli i Ivan Beljan, također iznenađenje ovih izbora, koji je u jedva dva mjeseca od osnivanja Demokratskog HSS-a uspio osvojiti dva vijećnička mandata. Beljan najavljuje sutrašnje razgovore s čelnicima HDZ-a koje će upoznati sa svojim očekivanjima i projektima važnim za njegovu stranku. S obzirom na izrečeno u kampanji, očekuje dogovor jer su se i on i Marko Marušić u mnogome poklapali po idejama i projektima.

Dubravka Dragašević nam je rekla da je Domovinski pokret postao zanimljiv i da je primila pozive iz oba tabora. – Mi ćemo inzistirati na razvitku poljoprivrede i gospodarstva i svaki ćemo projekt koji ide u tom cilju podržati bez obzira od koga dolazio, rekla je. Za Hrebakovu inicijativu nije čula, ali je spomenula kako se iz nastupa baš na sučeljavanju na Alfi i portalu Klikni mnogo njezinih ideja poklapalo s Marušićevim.

Za eventualno stvaranje skupštinske većine misli da je prerano, a za njihovu potporu bilo kome od kandidata u drugom krugu trebala bi odluka središnjice stranke u Zagrebu.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!