Jutrošnja objava crveno-crne koalicije je nesporazum, spremni smo na razgovor i s HDZ-om

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Pozivam sve građane BBŽ da izađu na izbore i nadam se da su prepoznali da u kandidatu Damiru Bajsu za budućeg župana možemo realizirati projekte koji će koristiti svima nama – tim riječima danas prijepodne biračima se na konferenciji za medije na kojoj je predstavljena tzv. programska koalicija Bajsa, SDP-a i DP-a BBŽ obratila šefica županijskog Domovinskog pokreta Dubravka Dragašević.

Samo nekoliko sati kasnije u Bjelovar je stigao glavni tajnik DP-a Darijo Žepina kako bi pokušao ugasiti požar koji je ta izjava izazvala u javnosti, prvenstveno među članovima DP-a. Najava tzv. programske koalicije bila je nesporazum, DP neće sklapati koalicije ni s kim prije nego što prođe drugi krug lokalnih izbora, poručio je Žepina.

-Ovdje je došlo do nespretnog niza okolnosti. Predsjednica županijske podružnice Dubravka Dragašević nespretno je rekla nešto iz čega se moglo iščitati da naši glasači simpatizeri daju svoj glas Damiru Bajsu. Koristim ovu priliku da pozovem naše glasače, koji imaju svoj mozak i svoju pamet, da glasuju po savjesti, vodeći računa da smo demokršćanska konzervativna stranka – kazao je Žepina, dodajući kako je „brzina kojom se proširila dezinformacija o koaliciji fenomenalna i savršena“.

-Mi nećemo birati naše buduće partnere po obojenosti, već ćemo gledati samo programski – uvjerava Žepina. A programski se DP BBŽ s Bajsom našao samo oko poljoprivrede, dodao je, dok je negirao bilo kakvu programsku podudarnost sa SDP-om. Nikakav sporazum, naglasio je Žepina, nije ni s kim potpisan. Dodao je i kako je Domovinski pokret i dalje otvoren za pregovore i razgovore sa svima.

-Mi smo spremni sjesti za stol i s gospodom iz HDZ-a i razgovarati o našem programu – otvoreno je poručio Žepina, dodajući kako to nema veze sa situacijom u Zagrebu, gdje bi rezultat Miroslava Škore u drugom krugu izbora mogao uvelike ovisiti o potencijalnoj podršci HDZ-a.

Na novinarsko pitanje kako komentira činjenicu da je jutrošnja pressica očito nesuđenih koalicijskih partnera unutar tzv. crveno-crne koalicije izazvala veliko nezadovoljstvo među članovima Domovinskog pokreta, od kojih su mnogi najavili izlazak iz stranke, Žepina je kazao kako to nije ništa neobično.

-Mi smo stranka koja ima 12 tisuća članova i 274 ogranka diljem Hrvatske. Ulasci u stranku i izlasci su nešto svakodnevno. Svatko tko se ne odjeća dobro ili se dijelovi njegovog svjetonazora krše s našom politikom, slobodan je u svakom trenutku izaći iz stranke – poručio je Žepina.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!