Nisam sumnjao u Marušićevu pobjedu, a nakon crveno-crnog pakta više nema nikakve dvojbe – Marko će biti župan

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Došao sam čestitati svim gradonačelnicima Bjelovarsko-bilogorske županije i većini načelnika koji su izabrani već u prvom krugu na ovim lokalnim izborima, a koji su članovi HDZ-a ili naši koalicijski partneri. Tu prije svih mislim na Piraka u Čazmi i Hrebaka u Bjelobaru, a čestitam i našem Bišćanu na korektnoj utakmici. Sve se ovdje plavi. Također, došao sam poduprijeti i našeg kandidata za župana Marka Marušića za kojeg sam bio siguran da će pobijediti u drugom krugu, a nakon jutrošnjeg pakta SDP-a i Domovinskog pokreta s njegovim protukandidatom, još sam sigurniji u pobjedu, rekao je Andrej Plenković, hrvatski premijer i predsjednik HDZ-a u Bjelovaru.

Sam Marušić zahvalio je svima koji su izašli na izbore i dali mu povjerenje i još jednom naglasio koliko je važna suradnja s izabranim čelnicima općina i gradova te s hrvatskom Vladom u nastojanjima da podignemo svoju županiju s dna nerazvijenih. Posebno je zahvalio premijeru koji je već drugi put došao u Bjelovar dati potporu njemu i Mariji Jungić.

Plenković je naglasio kako je jučer potpisan ugovor o gradnji nastavka brze ceste od Farkaševca preko Breze do Bjelovara duge 12 kilometara i vrijedne više od 290 milijuna kuna što će umnogome pomoći planovima za razvitak županije.

Na novinarska pitanja o crveno-crnoj koaliciji u BBŽ i reteriranju Domovinskog pokreta koji sada izjavljuje kako nikakvog sporazuma nema već da su spremni razgovarati sa svima, Plenković se okrenuo oko sebe i dao do znanja da Domovinski pokret do sada Marušiću nije nudio suradnju.

-Vidite li ovdje nekog iz Domovinskog pokreta? Nema nikoga – kazao je.

Nakon što su novinari ponovili tvrdnju DP-a da ih nitko iz HDZ-a nije zvao, Plenković se nasmijao.

-I onda su zato odmah jutros pohrlili Bajsu i SDP-u – komentirao je.

Tu izjava može se shvatiti kao poruka DP-u da bi valjda oni trebali nazvati, čestitati, a potom eventualno razgovarati o suradnji.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!