Pavelićeva mladež i Titovi pioniri marširaju zajedno

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Postizborne koalicije mogu biti gadna stvar, pogotovo u malim sredinama, u kojima građani imaju nezgodnu osobinu – slonovsko pamćenje. Tako je nakon današnjeg svečanog predstavljanja nesvakidašnje koalicije koju su sastavili Bajs, SDP i Domovinski pokret teško ne prisjetiti se dojučerašnjih odnosa na relaciji između novopečenih partnera. Konkretno, SDP-a i današnjeg člana Domovinskog pokreta Matea Horvata koji je prije dvije godine, kao predsjednik bjelovarskog Gradskog savjeta mladih, tada još kao član HDZ-a, sablaznio javnost objavivši na društvenim mrežama fotografiju na kojoj ponosno pozira u majici s ustaškim znakovljem. Nakon toga je ‘izletio’ i iz HDZ-a i iz Savjeta mladih, a spremno ga je prigrlio Domovinski pokret. Štoviše, kandidirali su ga za zamjenika gradonačelnika Bjelovara.

U vrijeme spomenute afere, SDP je oštro osudio Horvatov čin. Sazvali su izvanrednu konferenciju za medije na kojoj su istaknuli kako drže neprihvatljivim da netko u današnje vrijeme u bilo kojem kontekstu, a pogotovo kao politička osoba, koristi taj grb i pozdrav „okaljane strahotama ustaškog režima“.

–Bojimo se da od takvih političara ne možemo očekivati dobre odluke za budućnost niti naše zajednice, a ni zemlje – poručili su SDP-ovci sa spomenute pressice.

Ni dvije godine kasnije istom tom političaru čvrsto su stisnuli ruku. Kakvom je to čarolijom ili karizmom Bajs u isti stroj da zajedno marširaju uspio rame uz rame staviti štovatelje Pavelićeve mladeži i Titovih pionira? Protagonisti kažu: naglo otkrivenim programskim sličnostima, za još bolju županiju.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!