SDP i Domovinci prvi put zajedno, a tvrde da to nije trgovina

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Svoju, kako kažu, programsku koaliciju su na Bjelovarskom sajmu danas predstavili Damir Bajs, SDP i Domovinski pokret, dojučerašnji ljuti izborni protivnici, sada nerazdvojni partneri. Ta koalicija koja je po prvi put spojila lijevi SDP i desni Domovinski pokret je, poručuju, jamstvo razvoja županije kao građanske županije bez jednoumlja, isključivosti i korupcije. To, uvjeravaju, nije politička trgovina već programska koalicija koja je temelj suradnje pronašla u poljoprivredi zbog čega su ju, rekao je Damir Bajs, i predstavili upravo na Bjelovarskom sajmu.

-Ovdje je predviđen u Sporazumu s Vladom Republike Hrvatske Distribucijski centar s hladnjačom koji će biti proširen novim sadržajima, a ujedno će Bjelovarsko-bilogorska županija napraviti dopunske sadržaje za poljoprivredu – rekao je Bajs.

Ti dopunski programi uključuju i SDP-ovu Javnu ustanovu poljoprivrednu zadrugu koja bi trebala biti smještena na Bjelovarskom sajmu, a za čiju se novu direktoricu spominje upravo SDP-ova Sandra Frčo koja je ispala iz izborne utrke za županicu. Ona to odbacuje i tvrdi kako uvjet podrške nije fotelja.

-Ja i dalje kažem da ja nisam žetončić. Morate shvatiti i morate znati, a ja pretpostavljam da i znate, što je programska koalicija i programska suradnja i moram odmah otkloniti mogućnost bilo kakvih pregovora. Mene vam Bjelovarski sajam u smislu direktorice apsolutno ne zanima – opovrgnula je šuškanja Frčo.

Ipak, pitanje je kako će primjerice Domovinski pokret svojim glasačima objasniti zbog čega sada koalira s Damirom Bajsom za čiju su politiku do pred koji dan tvrdili da je uzrok propadanja i iseljavanja i kojeg su prozivali zbog natječaja na kojima posao dobiva uvijek ista tvrtka. Za Dubravku Dragašević je sve jasno.

-Vjerujemo da će župan ubuduće, što je i do sada radio, javne natječaje isključivo objavljivati na način da budu dostupni svima, a ono što je i sam župan isticao je da javne natječaje koji su dobiveni na nivou županije radi firma koja financira HDZ – rekla je Dragašević.

Od HDZ-a, kaže Dragašević, poziv za razgovor nije ni dobila. Pred svima je sada osiguravanje većine u Županijskoj skupštini. Od 37 mjesta Bajsova početna 11-eročlana koalicija sada pojačana s Domovinskim pokretom i SDP-om ima 18 mandata, a HDZ uz HSLS 17 s tim da je za očekivati da će im se prikloniti i dva DHSS-ova vijećnika čime će imati ruku više. Bajs najavljuje nastavak razgovora, ali i čeka ishod dopunskih izbora na kojima se biraju dva manjinska predstavnika.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!