Marušić potvrdio dolazak na sučeljavanje Alfa radija i portala Klikni.hr, Bajsov odgovor još čekamo!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Dva vodeća medija u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, Alfa radio i informativni portal Klikni.hr, idući tjedan, tri dana uoči drugog kruga lokalnih izbora, organiziraju sučeljavanje kandidata za župana Bjelovarsko-bilogorske županije. Podsjetimo, u nedjelju, 30. svibnja, birači će odlučiti tko će u iduće četiri godine voditi BBŽ – dosadašnji župan Damir Bajs ili kandidat HDZ-a i HSLS-a Marko Marušić.

Organizacijom ovog sučeljavanja, neposredno uoči dana odluke, želimo dati priliku kandidatima da posljednji put podsjete naše slušatelje i čitatelje, a svoje birače, na najvažnije dijelove svojih izbornih programa te da im pokušaju objasniti zbog čega misle da su baš oni najbolji izbor za Bjelovarsko-bilogorsku županiju. Sučeljavanje ćemo emitirati u četvrtak, 27. svibnja, u 13 sati, uživo putem radijskog etera te na portalu.

Podsjetimo, Alfa radio i portal Klikni.hr organizirali su sučeljavanje kandidata za župana i uoči prvog kruga izbora. Tada mu se odazvalo četvero kandidata, odnosno svi osim aktualnog župana Damira Bajsa koji nedolazak nije ničim opravdao. S druge strane, odazvao se sučeljavanju na Radio Tereziji i Super radiju, i to iz samoizolacije, u kojoj je završio dan nakon snimanja sučeljavanja na Alfa radiju i portalu Klikni. Na sam dan snimanja sučeljavanja, uoči zakazanog termina, Bajs je bio u službenom obilasku daruvarskog područja, dakle nije bio u samoizolaciji. Ostalim sučeljavanjima odazvali su se i svi ostali kandidati.

Uz naša dva medija, sučeljavanja kandidata za župana ovaj i idući tjedan organiziraju i kolege s drugih radija. Kako doznajemo, na onom koje je planirao gradski Radio Terezija neće biti HDZ-ov i HSLS-ova kandidat Marko Marušić. Iako su ga s tog i partnerskih medija prozvali zbog nedolaska, iz Marušićevog stožera su poručili kako za to imaju više opravdanih razloga.

-Marko Marušić u prvom krugu izborne kampanje je, za razliku od svog protukandidata Damira Bajsa, prisustvovao svim sučeljavanjima, uključujući i ono na Radio Tereziji, prihvatio je apsolutno sve zahtjeve novinara za nastupima u svim medijima, bez izuzetka i nikada nije, niti će ikada dijeliti medije na „naše“ i „njihove“ – poručuju iz Marušićevog stožera, dodajući kako na novi poziv Radio Terezije nisu odgovorili negativno, već nisu odgovorili do roka koji im je postavljen.

-Poziv za sučeljavanje stigao je utorak, rok za odgovor je bio u srijedu, a termin sučeljavanja u četvrtak. To nam je više sličilo na neko uvjetovanje, a mi smatramo da se mediji i kandidati trebaju usuglasiti oko termina, a ne ih uvjetovati – kažu u stožeru u kojem i napominju kako su posljednjih dana radili na dogovorima oko nastupa na županijskim medijima koje su definirali kao prioritet zbog dosega slušanosti, s obzirom da se ipak radi o sučeljavanju kandidata za županiju.

-S obzirom da je drugi krug kampanje znatno kraći od predkampanje i kampanje prvoga kruga, izborni stožer Marka Marušića odlučio se za sučeljavanje u drugom tjednu kampanje i to na radijskim postajama koje svojim signalom pokrivaju cijelu županiju ili barem njezin veći dio, jer smatramo da svim stanovnicima Bjelovarsko-bilogorske županije koji to žele treba omogućiti da čuju sučeljavanje – poručuju iz stožera Marka Marušića.

U četvrtak, 27. svibnja od 13 sati, mi ćemo to svojim slušateljima, čitateljima i gledateljima omogućiti putem etera Alfa radija i portala Klikni.hr. Posjetimo, Alfa radio najveći je medij u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, a osim u našoj, sluša se i u drugih sedam županija središnje Hrvatske te Gradu Zagrebu. Prema posljednjem istraživanju, ima 115 tisuća slušatelja. Istu „pokrivenost“ ima i informativni portal Klikni.hr čija se čitanost i posjećenost tijekom posljednja dva mjeseca, nakon redizajna i formiranja nove redakcije, utrostručila.

Marušić je svoj dolazak na sučeljavanje na dva vodeća medija u BBŽ potvrdio, odgovor od Damira Bajsa još uvijek čekamo.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!