Hrebak: S novim županom umjesto ‘tvrtke slučaj’ Sajam će postati ogledni primjer uspješnog poslovanja

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Davorin Posavac, direktor Bjelovarskog sajma d.o.o. u svom očitovanju navodi da je „već nekoliko puta odgovorio na naše upite vezano uz zaposlenike, plaće, prodaji imovine, zabrane organizacije održavanja sajamskih manifestacija, financijske situacije, planovima i pripremama nadolazeće sajamske manifestacije za što smo zatražili odobrenje Stožera CZ i svim ostalim pitanjima“ pa ne vidi potrebu za daljim pojašnjenjima jer smo objavili „potpuno neprovjerene i netočne informacije“.

„U političkim kampanjama ne želim sudjelovati, a pogotovo ne u pogledu pisanja demantija za osobe i neke likove za koje nikada nisam čuo, a navodnu su na plaći kao zaposlenici Bjelovarskog sajma d.o.o.“, napisao je Posavac.

Ipak se potužio da Sajam nije „dobio ni jednu jedinu kunu iz proračunskih sredstava RH, a koja je kao pomoć u Covid krizi bila namijenjena za “preživljavanje”. U periodu od nekoliko godina nismo dobili ni jednu kunu i nalazimo se na tržištu kao i sve druge tvrtke bez iznimke što su nam osnivači BBŽ i Grad Bjelovar. Osobno bih volio da tako funkcioniraju i druge tvrtke pa da budemo u ravnopravnoj tržišnoj utakmici“, zaključuje direktor.

Gradonačelnik Bjelovara Dario Hrebak, predstavnik jednog od suvlasnika Sajma pak kaže da bi pomoći možda bilo da postoji bilo kakva komunikacija s upravom i drugim, većinskim vlasnikom – Županijom. – Puna mi je ladica dopisa koje sam slao županu po pitanju Sajma, a nikakvog odgovora nisam dobio. Nema ni financijskog izvješća o poslovanju Sajma. U javnosti je stvorena slika da se svađam s Bajsom oko toga pa sam odustao, dignuo ruke od njih jer je frustrirajuće da kao manjinski vlasnik ne znam ništa, da o poslovanju „naše tvrtke“ ne zna Gradsko vijeće, da sve odluke samostalno donosi župan, kaže Hrebak.

Da o poslovanju Bjelovarskog sajma ne zna ništa ni Županijska skupština, tvrdi Ivan Beljan, bivši i budući vijećnik: – Kad smo tražili financijsko izvješće nismo ga dobili, a na prvoj on-line sjednici gdje smo prosvjedovali ubog načina održavanja sjednice, dobili smo izvješće, ali bez stranica od 17. do 21. Pročitali smo koji je tko sajam u svijetu posjetio, ali dio o financijama bio je prazan, kaže Beljan.

I drugi zaposlenici s kojima smo razgovarali nezadovoljni su postupcima direktora: – Svi znamo što je covid kriza, ali uprava nas je mogla pozvati i reći nam što namjeravaju, možda smo zajedno mogčli pronaći neko bolje rješenje, a ne samo poslati dopis i zabraniti ulaz u prostor. Osim toga, konobari su mjesecima sjedili doma i primali 4.000 kuna, a nama se daje 3.400 iako neki imaju i dva fakulteta, žali se zaposlenik koji je želio ostati anoniman dodajući kako se na parkingu mogu vidjeti automobili direktora i tajnice pa pretpostavlja da sebi nisu dirali plaću.

I Hrebak potvrđuje da ima cijeli snop dopisa nezadovoljnih zaposlenika, ali s njima ne može ništa. Želio se i riješiti udjela u toj tvrtki, ali sada je odlučio da ipak neće. Naime, uvjeren je da će nakon izbora s novim županom zajedno uspjeti od Sajma napraviti uspješnu tvrtku koja će biti primjer drugima.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!