Diler koji je pao u ‘kandže’ policije sin je bivšeg kandidata za gradonačelnika i Bajsovog političkog partnera!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

GRUBIŠNO POLJE – 24-godišnji Grubišnopoljac protiv kojeg je bjelovarsko-bilogorska policija ovih dana podnijela kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Bjelovaru zbog kaznenih djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama te omogućavanje trošenja droga, sin je kandidata za gradonačelnika Grubišnog Polja na minulim izborima i novoizabranog gradskog vijećnika Željka Helda. Kako su prije nekoliko dana izvijestili iz PU bjelovarsko-bilogorske, 24-godišnjak se sumnjiči da je neovlašteno „kupovao drogu amfetamin, kokain, MDMA te cannabis-marihuanu te je prodavao i davao na trošenje drugim osobama na području Grubišnog Polja i Daruvara“.

Heldov sin se tako pod povećalom javnosti i medija našao samo dva mjeseca nakon oca Željka za kojeg se, podsjetimo, uoči početka izborne kampanje, doznalo kako ima pravomoćnu presudu zbog neovlaštenog prevoženja gotovo 100 kilograma duhana. Za to je na Općinskom sudu u Virovitici osuđen na četiri mjeseca zatvora, uvjetno na godinu dana. Held, inače predsjednik županijske Stranke umirovljenika, tada je za naš portal ispričao kako se radilo o nesporazumu te kako duhan s kojim je zatečen uopće nije bio njegov. Ipak, spomenuta afera stajala ga je podrške dugogodišnjeg političkog partnera, aktualnog župana Damira Bajsa koji ga se, nakon što je presuda izašla u javnost, odrekao, iako su samo nekoliko dana prije toga potpisali koalicijski sporazum o stranačkoj suradnji na lokalnim izborima. No, nakon objave presude, Bajs je javno poručio kako Heldu nema mjesta na njegovim izbornim listama, što se na izborima i ostvarilo. Međutim, šef Stranke umirovljenika BBŽ samostalno se kandidirao u Grubišnom Polju. Kao kandidat za gradonačelnika dobio je 198 glasova, odnosno 7,19 posto, dok je njegova lista za Gradsko vijeće dobila 174 glasa ili 6,65 posto te osvojila jedan mandat u Gradskom vijeću koji bi, sudeći prema objavljenim izbornim rezultatima, trebao konzumirati upravo Željko Held.

Nazvali smo Helda za komentar situacije sa sinom, no uz kratko obrazloženje da nije upoznat sa slučajem, on je odbio svaki daljnji komentar.

Željko Held, predsjednik SU BBŽ i grubišnopoljski gradski vijećnik

PODIJELI S PRIJATELJIMA!