Glas birača u malom moslavačkom selu koštao je 78 tisuća kuna!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

VELIKA TRNOVITICA – Sve za pobjedu! Tim se motom u minuloj predizbornoj kampanji vodio kandidat stranke Damir Bajs Nezavisna lista za načelnika Općine Velika Trnovitica Vlatko Krajačić. Čovjek je baš silno poželio voditi općinu pa je dao sve od sebe da uvjeri svoje sumještane da je baš on najbolji izbor. A pritom mu je velika podrška bio stranački šef, aktualni župan Damir Bajs, koji jednako ovih dana upire da potvrdi novi mandat na čelu županije. Pričaju nam velikotrnovitički ribiči i članovi drugih udruga kako ih je prije izbora Krajačić sve obišao i objašnjavao im kako da napišu dopis Županiji i zatraže financijsku pomoć. On će im to, uvjeravao je, srediti, direktno preko župana Bajsa. I doista, kako doznajemo, neke udruge su dobile novac iz županijskog proračuna (čitaj: iz džepa poreznih obveznika), dok su predstavnici nekih tu ponudu protumačili kao pokušaj podmićivanja za glasove na izborima, pa su na ponuđenom pristojno zahvalili.

Krajačićevu kampanju obilježile su i objede na račun aktualnog općinskog vodstva, hodanje od vrata do vrata, no vrhunac predizbornog djelovanja bilo je asfaltiranje ceste u Novoj Ploščici. Podsjetimo, sam Krajačić za naš je portal potvrdio kako upravo on sa Županijskom upravom za ceste dogovara asfaltiranje spomenute prometnice, priznavši kako aktualno općinsko vodstvo o tome nema pojma. Malo neobično, no ipak je on bliski suradnik župana Damira Bajsa pod čijom ingerencijom je ŽUC, pa tko mu može zabraniti da asfaltira po općini. I zaista, dva dana prije izbora u Novu Ploščicu stigli su strojevi i bacili se na asfaltiranje ceste. Ne cijele. Jednog kilometra. Taman dovoljno za slikanje Bajsovog kandidata Krajačića za načelnika i njegove bliske suradnice za Facebook uoči izborne šutnje. Uz poruku – „što aktualni načelnik nije učinio 12 godina, mi smo učinili nakon samo tri mjeseca postojanja“. Riječ je, inače, o županijskoj prometnici koja je u ingerenciji ŽUC-a odnosno Županije pa i nije obveza Općine da je asfaltira. Već Županije.

Da je pobijedio na izborima, Krajačić bi vjerojatno to naučio. Ali, nije pobijedio. Uzalud je čovjek hodao po kućama, nudio udrugama županijski novac i vukao cestare u Novu Ploščicu. Nije mu pomogla ni potpora ostalih devet stranaka okupljenih u Bajsovu „vlakić koaliciju“. Na izborima čak nije ostvario ni drugi najbolji rezultat. Izbore je završio na trećem mjestu, dakle posljednji, daleko iza aktualnog načelnika Ivana Markovića i HSS-ovog kandidata Franje Vrućine. U cijeloj općini Vlatko Krajačić dobio je svega 82 glasa. U Novoj Ploščici, na čijem još vrućem novom asfaltu se fotografirao 14. svibnja, dobio je 14 glasova. Šale se ovih dana Velikotrnovitičani da je njihov nesuđeni načelnik Krajačić odradio najskuplju kampanju u Hrvatskoj. Kad se 1,1 milijun kuna, koliko je stajalo spomenuto asfaltiranje ceste, podijeli sa 14, ispada da je jedan glas u Novoj Ploščici stajao 78 tisuća kuna! Sreća u nesreći je što su Novoploščičani barem dobili taj kilometar ceste. Nadaju se samo da će se poduzetni Krajačić pobrinuti da ispuni u kampanji zadano obećanje kako će novi asfalt uskoro stići i na preostala tri kilometra ceste kroz selo. No, kako čujemo, Krajačićev stranački šef nije oduševljen izbornim rezultatom ostvarenim u Velikoj Trnovitici. Pa mještani Nove Ploščice već nagađaju kako će ostatak ceste neće tako skoro…


PODIJELI S PRIJATELJIMA!