Hrebak: Nakon što Marušić dobije izbore, gradovi i općine će konačno u Županiji imati partnera!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak i kandidat HDZ-a i HSLS-a za župana Marko Marušić održali su danas konferenciju za novinare na gradilištu novog gradskog stadiona. Kako su istaknuli, time su željeli ukazati na važnost suradnje svih načelnika, gradonačelnika i župana koje do sada, kaže Hrebak, nije bilo. On je, dodao je, u bjelovarskom slučaju za to spreman na sebe preuzeti dio krivica, no dodaje – za slogu je potrebno dvoje.

-Nismo danas slučajno ovdje, na gradilištu novog stadiona. Danas je u Hrvatskoj rijetkost da se gradi jedan stadion, a u Bjelovaru se grade dva. Danas smo ovdje odlučili napraviti pressicu zbog određene simbolike. Ovdje u blizini će niknuti nova Glazbena škola za koju je Grad Bjelovar osigurao zemljište, dakle dao svoj doprinos tom projektu. Ovdje je napravljen i prvi teren s umjetnom travom u našoj županiji, bez podrške Bjelovarsko-bilogorske županije. Ovdje će se graditi prva atletska staza u županiji, bez podrške Bjelovarsko-bilogorske županije. Ovdje se gradi novi stadion, bez podrške BBŽ. U Ždralovima se također gradi stadion, bez podrške BBŽ. Hoću reći, barem jedna načelna, simbolička podrška bi trebala postojati – kazao je Hrebak, naglasivši još jednom važnost suradnje između gradova i općina te Županije, ali i državne vlasti. Hrebak je dodao kako vjeruje da će do toga doći nakon što Marko Marušić pobijedi na nedjeljnim izborima.

Marušić je bjelovarskom gradonačelniku zahvalio na podršci.

-Danas smo ovdje na terenima na kojima sam odrastao i proveo najljepši dio djetinjstva. Kada danas vidim ovu našu mladost, našu budućnost, žao mi je što su ljudi zabrinuti za svoju egzistenciju, da iseljavaju, da smo pretposljednji po visini plaća u Hrvatskoj. Taj trend možemo promijeniti samo zajedničkom suradnjom lokalne uprave, Županije i naše Vlade – kazao je Marušić, koji se složio kako Županija treba dati svoj doprinos i gradskim projektima. Dodao je i kako se do sada županijski novac često trošio na nepotrebne projekte te kako je pametnije preusmjeriti ga u nešto korisnije.

-To možemo samo spomenutom sinergijom jer tko bolje od gradonačelnika Bjelovara, Grubišnog Polja ili Čazme zna bolje što su najveći problemi u tim gradovima – zaključio je Marušić.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!