Tko je s kim pregovarao i zašto?

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Aktualni župan i kandidat za još jedan mandat na čelu županije Damir Bajs na jučerašnjoj je konferenciji za medije na kojoj mu je još jednom podršku dali svi koalicijski partneri osim SDP-a i DP-a na novinarsko inzistiranje nevoljko je prokomentirao trenutni odnos sa Domovinskim pokretom BBŽ. Podsjetimo, nakon prošli tjedan najavljene tzv. programske koalicije njegove stranke te DP-a i SDP-a BBŽ, te dvije stranke za svega nekoliko sati demantirale su postojanje bilo kakve koalicije. Bajs nije direktno odgovorio na pitanje kakav je njegov odnos s DP-om, već je skrenuo temu na svog protukandidata Marušića.
-Marko Marušić je, prema svojim vlastitim riječima, primio emisara SDP-a oko dogovora za drugi krug. Kakva je to koalicija? Što to Marušić želi? Koaliciju HDZ-a i SDP-a? Ja sam župan i kandidat koji ne prima nikakve emisare, niti je tko kod mene došao. Ja sam primio službene delegacije SDP-a i DP-a. I kod jednih i kod drugih dogovorili smo se da ostvarimo program i da prihvatimo što su oni predložili, a to je veća potpora prema poljoprivredi – kazao je Bajs, dodajući kako nije bilo nikakvih drugih dogovora „po mračnim sobama“ i uvjetovanja.

Bajsovu izjavu o navodnom primanju emisara SDP-a samo sat vremena kasnije sa svoje konferencije za medije demantirao je HDZ-ov i HSLS-ov kandidat za župana Marko Marušić, naglasivši kako nikada nije primio ničije emisare, već je odbio ponudu da ga primi te trguje glasovima u Skupštini i direktorskim foteljama.
-Volio bih kad bi g. Bajs predočio neki dokaz da sam ja primio nekog emisara SDP-a. To je njegov igrokaz jer je očito da u njegovim redovima vlada panika. On je prvo bio u HSS-u, pa je izašao iz HSS-a, sad opet surađuje s tom strankom, u međuvremenu je bio ministar u Sanaderovoj Vladi… A zašto se on sada tako ponaša, koalira sa SDP-om i DP-om, to ostavljam njemu. To je politička kaljuža u kojoj ja ne želim sudjelovati. Mislim da se trebamo okrenuti budućnosti i projektima, našoj djeci, jedino tako možemo početi funkcionirati. Nadam se samo da će naši sugrađani to prepoznati 30. svibnja. Ja nikako ne želim biti dio tog folklora. Kao što sam ranije izjavio, radije ću izgubiti pošteno nego se valjati u blatu – poručio je Marušić.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!