Skuhati znam samo hrenovke. Godišnjica braka? Hm…

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Osim što su imali priliku odgovarati na pitanja vezana uz političke teme, kandidati za župana Bjelovarsko-bilogorske županije u drugom krugu lokalnih izbora Damir Bajs (koalicija predvođena strankom DBNL) i Marko Marušić (HDZ-HSLS) na jučerašnjem sučeljavanju na Super radiju otkrili su i niz detalja iz privatnog života. Tako su slušatelji imali priliku doznati da se niti jedan od njih dvojice ne snalazi najbolje u kuhinji, no zato obojica vole pojesti domaće specijalitete, poput fileka i tradicionalnih kolača. Marušić je podsjetio kako mu je nogomet jedan od omiljenih oblika rekreacije, a ranije je u kampanji pokazao da se poprilično dobro snalazi u kartaškoj igri bela, koju preferira i njegov protukandidat. Zajedničko im je i to što su obojici supruge liječnice, dijele ljubav prema tamburaškoj glazbi, a dok Bajs voli poslušati i Nirvanu, Marušić je otkrio kako je zavolio Bon Jovija, i to zbog supruge, koju je, kao i sinove, tijekom sučeljavanja spomenuo više puta.

-Slobodno vrijeme najviše volim provoditi s obitelji. S obzirom da nam je radni tjedan obično pretrpan obvezama, jedva čekamo vikend kako bismo mogli isplanirati neki izlet i slično – kazao je Marušić, koji je otkrio i kako će sa suprugom Majom u rujnu proslaviti desetu godišnjicu braka za koju joj priprema posebno iznenađenje. Njegov protukandidat Bajs se složio kako je važno pamtiti takve datume.

Na pitanje jesu li osvetoljubivi, obojica su odgovorili negativno. Bajs je kazao kako je život prekratak da bi ga se trošilo na osvetu, dok je Marušić naglasio kako mu je to, kao kršćaninu, neprihvatljivo te kako smatra da ljudima treba oprostiti greške jer nam samo tako svima može biti bolje. Kod ljudi pak, kazao je, najviše cijeni iskrenost i spremnost da pomognu drugima.

-Kao pripadnik nove generacije, želim surađivati sa iskrenim ljudima, ljudima koji žele dobro cijeloj našoj zajednici. To je ono što me motivira – kazao je Marušić.

Iako je kampanja na izmaku bila poprilično žestoka, kandidati za župana BBŽ jedan drugome ne zamjeraju ništa, kazali su.

-Kampanja može biti oštra i beskompromisna, no bitno je da ne prijeđemo određenu granicu, da i nakon izbora možemo razgovarati i raditi. Kao što vidimo, u drugim dijelovima Hrvatske kampanja je bilo još žešća od ove – kazao je Bajs, dok je Marušić naglasio kako je od početka bio spreman na udarce te da se inače ni ne bi kandidirao. Bez obzira kakav bio ishod izbora, obojica su ga spremni prihvatiti. Bajs nije odbacio mogućnost aktivacije saborskog mandata osvojenog na parlamentarnim izborima u slučaju nedjeljnog poraza, kao ni traženja posla u struci.

-Planiram se baviti politikom još neko vrijeme, a ako ne bude tako, ja imam svoj posao. Završio sam pravo i pravosudni ispit i to je ono čime sam se mislio baviti u životu. No, nekim slučajem sam zalutao u politiku kojom se nikada nisam imao želje baviti – otkrio je Bajs.

I Marušić je otkrio kakav mu je plan ako u nedjelju ne dobije izbore.

-Namjeravam se nastaviti baviti politikom, kao predvodnik jedne mlade generacije, neopterećene prošlošću, repovima i aferama. A što se tiče samog posla, ako ne pobijedim, nastavit ću raditi u HZMO-u gdje imam divne kolege i suradnike i s ponosom mogu reći da smo među najboljim Područnim uredima u Hrvatskoj – zaključio je Marušić. Na njegovu izjavu kako mladost smatra svojim adutom, Damir Bajs je istaknuo kako je on trenutno jedan od mlađih župana u Hrvatskoj na što mu je Marušić samouvjereno odgovorio:

-Bit će jedan još mlađi!


PODIJELI S PRIJATELJIMA!