[VIDEO] I Bajs i Marušić najavili bolju županiju – prvi kroz kontinuitet, drugi kroz ubrzani rast

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Obojica finalista izbora za župana Bjelovarsko-bilogorske županije nedjelju čekaju s optimizmom, pokazalo je današnje sučeljavanje Damira Bajsa i Marka Marušića na vodećim medijima u BBŽ, Alfa radiju i informativnom portalu Klikni.hr. Između ostalog, optimizam temelje i na rezultatima iz prvog kruga u kojem se Bajs proglasio uvjerljivim pobjednikom zbog većeg broja glasova koje osvojio kao kandidat za župana, kao i njegova koalicija. S druge strane, Marušić drži kako je apsolutni pobjednik prvog kruga HDZ koji je kao osvojio najviše stranačkih mandata, čak 10, dok su se glasovi unutar Bajsove koalicije raspršili na desetak stranaka koje ona okuplja.

Među kandidatima je zaiskrilo već na početku sučeljavanja, oko pregovora sa SDP-om i DP nakon prvog kruga izbora. Bajs je prozvao Marušića za primanje tzv. emisara SDP-a, što je on opet demantirao, ponovivši da je od početka bio jasan kako odbija bilo kakav pokušaj političke trgovine. Bajs je pak relativizirao koaliciju s DP-om i SDP-om koju je još prošli tjedan sam proglasio, ponovivši kako se s tim stankama samo usuglasio oko poljoprivrednih programa.

Govoreći o svojim prednostima kao kandidata za župana, Bajs je naglasio kako je jedan od mlađih župana u Hrvatskoj, ali da drži da ipak ima dovoljno iskustva za kvalitetno upravljanje županijom. Marušić je na to konstatirao da se Bajsovo dugogodišnje političko iskustvo pokazalo kao prednost samo za njega, dok je za stanovnike Bjelovarsko-bilogorske županije ono značilo tapkanje u mjestu jer se županija, drži Marušić, za to vrijeme nije razvijala u skladu sa svojim mogućnostima. Stoga je predložio Bajsu da se malo odmori od politike.

No, takav plan nema niti jedan od kandidata za župana, čak ni ako izgube nedjeljne izbore. U tom slučaju, Marušić je kazao kako će nastaviti raditi u Hrvatskom zavodu za mirovinsko osiguranje, ali da će i dalje biti politički aktivan, dok je Bajs otkrio kako planira aktivirati saborski mandat osvojen na prošlim parlamentarnim izborima, kao član Restart koalicije.

Na pitanje koje osobine cijene kod protukandidata, Bajs je istaknuo sportski duh kod Marušića, dok je on kod Bajsa istaknuo vještinu da manje projekte prikaže velikima i važnima, u duhu pravog prodavača.

Sudeći prema odgovorima obojice kandidata, Bjelovarsko-bilogorska županija za četiri godine, bez obzira tko će je od njih dvojice voditi u novom mandatu, bit će bolja i uspješnija nego danas. Bajs to želi postići nastavkom dosadašnje politike, dok Marušić obećava promjene i ubrzani rast.

U nastavku pogledajte cijelu snimku sučeljavanja.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!