Radio Daruvar prvo odbio prijedlog za sučeljavanje, pa tražio novac, a dan prije kraja kampanje uslijedio preokret

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Iz stožera kandidata za župana Marka Marušića (HDZ-HSLS-DHSS) očitovali su se o još jednom pozivu na sučeljavanje koje su primili danas. Priopćenje prenosimo u cijelosti.

Kandidat za župana, Marko Marušić primio je u četvrtak 27. svibnja 2021., predzadnjeg dana kampanje, poziv Radio Daruvara za sučeljavanjem sa svojim protukandidatom. U spomenutom pozivu navedeni radio zahtijeva od kandidata Marušića da do 15:00 sati odgovori hoće li doći na sučeljavanje.

Dvadesetak minuta prije 15 sati stožer Marka Marušića poslao je odgovor na poziv.

“S obzirom na lažne informacije i manipulacije koje o spomenutom sučeljavanju protukandidat već pokušava plasirati u javnom prostoru, dužni smo javnost obavijestiti o stvarnim okolnostima.

Kandidat Marko Marušić iznenađen je današnjim pozivom spomenutog radija da sutra dođe na sučeljavanje sa svojim protukandidatom. Stožer Marka Marušića na početku drugog kruga kampanje za lokalne izbore, zbog kratkoće kampanje, uputio je prijedlog za sučeljavanje dvojice kandidata koje bi istodobno prenosili svi lokalni mediji.

Prvi medij koji je odbio taj prijedlog bio je upravo Radio Daruvar, koji je takav prijenos uvjetovao naknadom od 3.000 kn po kandidatu.

Kako je i zašto spomenuti radio promijenio stav, to je posebna tema, ali kad je to već učinio bilo bi korektno i profesionalno da su nas o tome odmah obavijestili i uputili poziv, kako bi Marko Marušić stigao prerasporediti svoje vrijeme i već dogovorene obveze prilagoditi nastupu na Radiju Daruvar. Nasuprot tome, Radio Daruvar čekao je pretposljednji dan kampanje i odjednom se odlučio organizirati sučeljavanje.

Iz toga možemo samo zaključiti da je Damir Bajs ili odlučio za sučeljavanje platiti traženih 3.000 kuna, ili ucijenio spomenuti Radio ugovorom o suradnji sa Županijom, ako ponovno postane župan. To za njega nije ništa neuobičajeno, jer Damir Bajs već godinama novcem poreznih obveznika financira isključivo medije koji su spremni o njemu pisati hvalospjeve i kojima je zabranjen bilo kakav kritički osvrt na njegov rad. To nije teško zaključiti samo letimičnom analizom sadržaja lokalnih medija. 

S druge strane, kandidat Marko Marušić je, nakon spomenute odbijenice Radio Daruvara za sučeljavanjem koje bi istodobno prenosili svi lokalni mediji, napravio detaljan plan aktivnosti koji više nije moguće mijenjati jer ne ovisi samo o njemu nego i o brojnim osobama i biračima s kojima se treba susresti.

Iskreno nam je žao što smo morali odbiti ovu ponudu, jer kao što znate, Marko Marušić uvijek rado sudjeluje u sučeljavanju, što je jasno pokazao u prvom krugu izbora, ali i utorak i četvrtak, zadnjeg tjedna kampanje.

Ako se ipak u svom programu sutra odlučite upriličiti sučeljavanje bez nazočnosti kandidata Marka Marušića, molimo vas da ovaj odgovor, u formi plaćenog oglasa pročitate barem tri puta tijekom termina predviđenog za sučeljavanje, kako bi spriječili moguće manipulacije i naše građane, vaše slušatelje, obavijestili o stvarnim razlozima zbog kojih Marko Marušić nije nazočan na sučeljavanju.”

s poštovanjem

Stožer Marka Marušića

Silvestar Štefović


PODIJELI S PRIJATELJIMA!