HDZ: To je potez očajnika kojem je strah od gubitka izbora postao neizdrživ!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Stranka kandidata za župana Damira Bajsa prijavila je njegova protukandidata Marka Marušića zbog navodnog kršenja Zakona o financiranju političkih aktivnosti, promidžbe i referenduma koji utvrđuje da se u sklopu kampanje ne smiju koristiti službeni i javni resursi javnih poduzeća. Točnije, Maušiću zamjeraju nedavni susret s prvom čovjekom Hrvatskih voda Zoranom Đurokovićem, s kojim je Marušić obišao dvije općine te razgovarao o problemima vezanim uz vodoopskrbu.

Iz HDZ-a su poslali priopćenje vezanu uz spomenutu Bajsovu prijavu:

Novo priopćenje Damira Bajsa u kojem upoznaje javnost da je podnio prijavu Državnom izbornom povjerenstvu protiv svog protukandidata zbog navodnog kršenja Zakona o financiranju političkih aktivnosti i izborne promidžbe, samo je još jedan od njegovih spinova kojim pokušava stvoriti dojam da je naš kandidat Marko Marušić, isti kao on, a poznato je da Damiru Bajsu zadnjih godina afere sustižu jedna drugu.

Direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković obišao je općine Berek zbog nastavka izgradnje kanalizacijske mreže i Novu Raču zbog problema kojeg ta općina ima s izgradnjom distributivnih vodovoda u nekim naseljima na svom području. Marko kao kandidat koji potiče i želi suradnju sa svim načelnicima i gradonačelnicima u županiji, upoznat je s problemima naših općina i za razliku od župana Bajsa želi pomoći u njihovom rješavanju. Pravo pitanje je zašto se župan Bajs protivi izgradnji vodovoda u navedenim općinama, kad je to jedan od ključnih problema koji muči stanovnike ovih općina. Ne bi li njemu kao još aktualnom županu rješavanje problema stanovnika županije trebalo biti prioritet, no očito nije. Njemu, očito je, nisu važni stanovnici županije, njemu je jedino važno očuvati svoju poziciju. 

A svoje pravo lice Bajs pokazuje time što optužuje Marka zbog obilaska općina u društvu s direktorom Hrvatskih voda, a istodobno ne vidi problem što mu predsjednik države Milanović na njegov poziv dolazi pružiti podršku. Predsjednik je nestranačka osoba, osoba koja je stupajući na dužnost morala istupiti iz stranke. Dakle kao predsjednik ne bi smio davati podršku niti jednom kandidatu na izborima i to Damir Bajs itekako dobro zna, ali svejedno optužuje Marušića što je jadno i licemjerno. 

Ova prijava je uistinu potez očajnika kojim Bajs pokazuje da mu je strah od gubitka izbora postao neizdrživ. Zato sada ne preza ni od čega i spreman je vući i ovakve očajničke poteze ne bi li se kako spasio poraza.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!